Accessoires maken de sfeer

Interieur accessoires, toch wel de sfeermakers in huis. En het leuke van accessoires is, dat je ze geregeld kunt veranderen.

Ik heb een top 5 samengesteld met leuke interieur en accessoires tips!

De meeste van de bovenstaande accessoires op de foto’s heb ik gevonden in interieur webshop: Sweetlivingshop.nl

Spiegels

Een spiegel is toch wel een “must have” in een woonruimte. Groot of klein, het is praktisch, maar ook decoratief. En soms heeft het zelfs een optisch voordeel, het kan namelijk een ruimte groter laten lijken.

Zoals hieronder zie je dat een kleine slaapkamer een ruimtelijke boost krijgt door deze enorme spiegel. En als je de spiegel ook nog eens richting het raam zet krijg je een licht effect wat een ruimtelijk gevoel oplevert.

 

bron: hunker.com

 

Momenteel zie je veel bamboe in het interieur wat helemaal past in de natuurtrend in huis. Mijn oog viel op deze zonnige spiegel van bamboe. Een perfecte aanvulling in een natuurlijk interieur.

Sweetlivingshop.nl

 

Klokken

Dat een klok al lang niet meer alleen een praktisch doel heeft zien we ook terug in het hedendaagse interieur.

De mooiste klokken zijn er te koop. Een klok wordt steeds vaker opgenomen in de stijl van het interieur.

Deze mooie natuurlijke klok van kurk op de onderstaande foto, sluit naadloos aan in dit plaatje. Je ziet duidelijk dat de natuurlijke materialen als hout, metaal en leer perfect met elkaar zijn gecombineerd. Als je hier een plastic klok had gehangen, of een fel gekleurde klok, was het plaatje lang niet zo in balans als dat het nu is.

Sweetlivingshop.nl

Pronkkastjes

Een pronkkastje is ideaal om je mooiste accessoires in te te showen. Je raakt er niet snel op uitgekeken, want je kunt de inhoud steeds afwisselen.

Ik heb zelf een klein IKEA kastje staan. Door het glas rondom lijkt het kastje luchtig, en kan je alles mooi uitstallen.

Mocht je geen ruimte hebben voor een vitrinekast kun je ook een klein wandkastje nemen.

accessoires

Sweetlivingshop.nl

Dit kastje van “Riverdale” gespot in “Sweetlivingshop” heeft deels ook nog spiegels dus laat je pronkstuk letterlijk “shinen”

En goud in het interieur is natuurlijk nog steeds helemaal van nu!

 

Planten mand

Er gaat tegenwoordig door de plantentrend ook steeds meer aandacht uit naar de bloempot. Of eigenlijk “planten mand”

We willen geen plastic potten meer, maar mooie manden van gras, bamboe of rotan. En zeg nou eerlijk, dit past toch het beste bij een plant?

 

bron: de bongerd.nl

Het duurzame gevoel van natuurlijke materialen, en het minder consumeren van plastic geeft mij in ieder geval voldoening.

Sweetlivingshop.nl

Hou je toch meer van aardewerken potten, of gebruik je ze vaak voor stekken (zoals ik doe ) ga dan eens naar de kringloopwinkel. De kringloopwinkel is echt de plek voor bloempotten. Er is daar zoveel keuze, dat het echt niet nodig is om bloempotten nieuw te kopen. Vanaf €0,25,- heb je al eentje te pakken!

Kringloopwinkel

 

Sierkussens

Een bonte verzameling aan sierkussens, Ik wordt daar altijd erg blij van. De afwisseling van kussens geeft je interieur steeds weer een ander kleur en sfeer insteek.

Of leg grote kussens op de vloer voor een heerlijk lounge effect. Deze vloerkussens op de onderstaande foto zijn van IKEA.

 

bron: IKEA

En op deze hoekige bank op de foto hieronder, zie je dat het gebruik van verschillende maten en materialen kussens, de hoeken van de bank een beetje breekt, en de sfeer wat zachter maakt. Een rond kussen is daarin een leuke toevoeging, en je hebt aan eentje al genoeg voor het leuke effect.

bron: katalavie.com

 

Sweetlivingshop.nl

Sweetlivingshop

 

 

 

Ik ben zelf de grootste fan van sierkussens. Wat is jouw favoriete interieur accessoire?

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *