Behang

Ik ben altijd al een groot fan geweest van behang. Ik heb in alle huizen waar wij hebben gewoond altijd 1 muur een behang accent gegeven. Dit was dan bewust 1 muur, want als je een druk behangetje kiest vind ik het mooier om dit te hebben op 1 muur. Anders loop je al snel het risico dat de muren op je af gaan komen !

Juist als je kiest voor 1 muur, kun je na een tijdje ook heel gemakkelijk weer eens een nieuw behangetje plakken. Je hoeft immers niet een hele woonkamer af te krabben!

Vlies

Het voordeel van het behang van tegenwoordig (zoals deze gele variant op deze onderstaande foto ) is dat het meestal vlies behang is.

Vliesbehang bestaat uit meerdere lagen, waarbij de onderste laag meestal van een dun glasvlies is gemaakt. De laag daarboven bestaat uit vinyl of papier.

Dit type behang is super makkelijk te plakken, en het blijft zelfs heel als je het er na een paar jaar vanaf trekt. Het is dan eventueel zelfs nog elders opnieuw te gebruiken! (niet gedaan trouwens, maar wel weggegeven )

behang

Zo hebben we al eens geel behang gehad. Heel opvallend, daarom ook gekozen om alleen deze muur te behangen.

Inmiddels is de gele muur alweer een paar jaar in jungle thema. En ik zit er alweer over te denken 0m dit weer een keer te veranderen.

De vloer is inmiddels blauw, en dat biedt weer nieuwe styling mogelijkheden!

Na een tijdje online te hebben georiënteerd naar behang, kwam ik steeds vaker een andere soort behang tegen, namelijk: paneel behang, en foto behang.

Dit type behang is een uitvergrote versie van een afbeelding. Dus geen patroon met steeds dezelfde printjes, maar juist 1 hele grote afbeelding. Ik werd hier erg enthousiast van, en zocht de verschillen tussen die twee uit behang soorten uit.

Paneel behang

Om te beginnen paneel behang. Dit behang is ook een uitvergrote afbeelding met meestal een vast formaat. Je kan zo’n stuk behang bijvoorbeeld op een houten paneel plakken, die je dan af en toe weer kunt verplaatsen (handig!)

Of je kiest ervoor om het op een muur te plakken, dit geeft dan een echt schilderij effect.

 

bron: Eijffinger

Zoals bij dit behang van Eijffinger zie je dat niet de hele muur is bedekt met behang. De zijkanten zijn nog vrij, wat een groots effect geeft, het lijkt wel een kunstwerk!

bron: luxurybynature

Ook bij de prent hierboven zie je dat paneel behang net lijkt op een kunstwerk. Dit werkt vooral goed bij grote muren.

Een goed idee als je in een huis woont met veel muur oppervlak in de hoogte.

Ons huis is een jaren 30 huis, en heeft dat wat minder. Een paneel zou wel kunnen, maar omdat de muren niet extreem groot zijn is het een mooiere oplossing om de hele muur mee te pakken. Een klein randje overhouden is ook weer zo jammer.

Foto behang

Je zou denken dat het zogeheten “foto behang” altijd met een foto is, maar dat is niet perse zo. Foto behang is ook een benaming voor een “foto” van een kunstwerk. Zo zijn er veel oude meesters afdrukken verkrijgbaar op foto behang.

 

behang

bron: megamedia

Bij foto behang bedek je de complete muur.

behang

bron :homify.nl

Juist door het gebruik van zo’n grote afbeelding krijgt een ruimte meteen een boost in de hoogte. En het is natuurlijk een super mooie blikvanger!

bron: eluxemagazine.com

Ook hier zie je weer dat de print een vergrotende werking heeft op de muur. En ook op de slaapkamer is zo’n foto met diepte natuurlijk te gek!

Bron: Lonnymagazine

 

bron: Pinterest

En wanneer je foto behang op het plafond plaatst krijg je helemaal een ruimtelijk effect.

Online vond ik dit wolken behang wat je bijvoorbeeld voor een plafond van een wc zou kunnen gebruiken

Fotobehang van colorstore.nl :

En ook voor op de kinderkamer zag ik bij Colorstore.nl foto behang van Fiep Westendorp! Hoe tof is dat zo’n grote afbeelding op de muur?

colorstore.nl

 

Dat ik op zoek ga naar foto behang daar ben ik nu wel uit. Nu nog het juiste printje vinden….wordt vervolgd!

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

2 Comments

Denise

Tof het behang van eiffinger. Wel kostbaar maar ook heel uniek! Wij hebben aan de wand waar de eettafel staat een heel groot paneel (vloer tot plafond) van mdf en deze behangen. Zo heb ik regelmatig een ander behang op het paneel en is gelijk een soort van kunstwerkje! X Denise

redactie

Wat tof Denise!! Dat is echt de oplossing als je van afwisseling houdt! Ik ben nu ook op zoek naar eijfinger paneel behang. Wel voor op de muur, dus moet ook weer niet te uitgesproken (-; X AM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *