Eijffinger Behang metamorfose

Zoals ik kort geleden al schreef in mijn blog ben ik dol op behang. Behang kan met 1 muur al een kamer een compleet andere look geven. Wij hebben in onze woonkamer 1 muur met behang die wij eens in de zoveel jaar nog wel eens veranderen. Het is een niet al te grote muur, waardoor je goed een accent kan geven zonder dat het te druk wordt.

Jungle

Ruim 3 jaar geleden kozen we voor jungle behang met vogeltjes. Best druk, maar de muur is niet al te groot, en de vloer was wit, dus een leuk accent in de verder rustig ingerichte kamer.

Maar toen we de vloer een half jaar geleden blauw/grijs verfde begon het te kriebelen. De vloer had een iets andere kleur dan het behang, en ik was inmiddels ook al een beetje uitgekeken op de drukke print. Ik was toe aan wat nieuws. Iets wat de kamer wat meer met elkaar ging verbinden.

 

Doordat wij een oud jaren 30 huis hebben is de woonkamer opgesplitst in 2 kamer met daartussen suite deuren. Helemaal achterin hebben we de eetkamer. De voorkamer heeft veel rustige kleuren in blauw tinten. Het middenstuk heeft een jungle thema, en de eetkamer heeft een roze muur.

3 verschillende kamers. Het leek mij een leuke uitdaging om de 2 middenkamers met elkaar te gaan verbinden, en daarmee meer ruimtelijkheid te creëren.

Eijffinger

Ik besloot dat ik een behang wilde uitzoeken van het Nederlandse kwaliteits merk Eijffiner. Ik heb al 2 keer eerder dit behang gekozen voor in ons huis, en dit beviel heel goed.

Online een behangetje uitzoeken is best een uitdaging. In een behang boek kan je veel beter beoordelen hoe groot de print precies is, en hoe de behang structuur aanvoelt.

Ik nam daarom een kijkje in de grote behang boeken van Decorette Groningen.

Daar liggen alle boeken die je maar kunt bedenken van Eijffinger. Ik had een paar wensen in mijn hoofd waar ik op kon selecteren. Ik wilde een behang met blauw erin, en ik wilde een paneel behang. Ook wel “wallpower” genoemd. Paneel behang heeft geen klein printje, maar een uitvergrote afbeelding. Dit geeft een ruimtelijk effect. Het leek mij de perfecte oplossing om de kamer meer met elkaar te laten verbinden.

Ik werd door de Decorette medewerkers al snel gewezen op de “Masterpiece” collectie. Een collectie geïnspireerd op oude meesters.

Prachtige oude schilderijen vertaald in behang.

masterpiece

Eijffinger masterpiece

Ik vond bijvoorbeeld deze bloemen prachtig, maar wilde toch een rustiger print. Ik verander mijn interieur nog wel eens, en wil dat niet te vast zitten aan bepaalde kleuren.

Masterpiece

Eijffinger Vivid collectie

Dit zwart witte jungle paneel nam ik ook mee in mijn opties. Alleen kwam dit qua afmeting helaas niet uit. Dat is ook iets waar je rekening mee moet houden. Paneel behang heeft net als een schilderij een vaste afmeting. En als je er dan ook nog een deur in moet verwerken, wil je niet dat je afbeelding lelijk wordt afgesneden.

Ik heb echt dagen zitten dubben welke keuze ik nou moest gaan maken. Welk behang paste bij de vloer, zorgt voor 1 geheel, en is geschikt om een deur uit te snijden? En toen zag ik het ineens…. de Masterpiece 358120! (blauw)

Wolken

Een prachtige wolken weelde in blauwtint. De juiste kleur, en precies volgens de wensen die ik had.

Je gebruikt 1 dikke rol, die bestaat uit 1 enorme lange strook. Op deze strook staan knip stippellijntjes. Je knipt het behang in banen, en je kunt op deze manier precies de juiste volgorde aanhouden van het plakken.

Het behang is van vlies gemaakt, dit is dikker dan ouderwets behang papier. Een eigenschap daarvan is dat behangen veel makkelijker gaat. Je hoeft alleen de muur in de smeren. Dus geen onhandige behangtafels nodig!

strookje voor strookje, het is net een puzzel.

In 1,5 uur zat het erop! En het resultaat is groots……..Het is gewoon een kunstwerk.

Niet te druk, en mooi in balans met de rest van de kamer!

Ook prachtig in combinatie met zwart!

Het behang bevat lijntjes, net als een echt schilderij. Dit effect geeft een beetje diepte en karakter aan het plaatje.

En de woonkamer is een mooi geheel geworden. Veel minder het “hokjes” gevoel.

Voor meer informatie over Eijffinger behang zie de hier de gehele: behangcollectie

Adres Decorette in : Kruit&Kramer: Hoendiep 99c Groningen

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

2 Comments

Dana

Wauw, wat mooi!!
Op de foto op ig dacht ik eerst dat het alleen een lijntje bevatte maar het blijkt echt een ‘schilderij’/afbeelding te zijn.
Heel mooi en ook mega matchend met de rest van je kamer!!
Groetjes,
Dana

redactie

Dank je wel Dana! Ja klopt, het is echt een schilderij effect! Thanks (-: liefs Annemarie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *