Ik hou van dit type bank. Oud, leer, stoer, tijdloos, stijlvol. We hebben thuis ook een nieuwe IKEA-bank (IKEA PS), maar we hebben een groot gezin en er was nog meer bankbehoefte. Omdat ons huis verder met veel vintage is ingericht, vond ik een oude tegenhanger wel een leuke afwisseling. En als je thuis twee woonkamers hebt onderbroken door suitedeuren, kan je prima twee banken kwijt zonder dat dit propperig lijkt.

Dus ik op zoek op Marktplaats naar een bank bij mij in de buurt en ja hoor, daar stond er eentje. Uit de jaren 70 van de tweede eigenaar (de eerste waren de ouders!) wel een paar scheuren in de zitting, maar ach. Echt leer, echt oud en een leuk prijsje (dan ga je niet zeuren). En met een schapenvachtje erop ziet niemand er meer wat van.

Zo gezegd zo gedaan: de bank staat er! En wat zit ie lekker, vooral de kinderen zijn er niet uit weg te slaan. Nu nog even iets zoeken voor boven de bank, een prent of schilderij misschien? De muur waar voorheen een grote kast stond, komt ineens erg naar voren. Maar dat is weer iets om lekker weer over te gaan fantaseren, het heeft geen haast.

chesterfieldIMG_3217

 

 

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie