Grappig design

Het overkomt mij tegenwoordig niet zo vaak meer waardevol interieur design vinden in de kringloopwinkel. De kringloopwinkels in mijn stad Groningen houden tegenwoordig nauw bij of iets design is en hangen daar direct een hoog prijskaartjes aan. Best jammer, want die prijskaartjes zijn meestal ook nog eens onrealistisch hoog. En het stoot daardoor een hoop klanten af om nog eens weer te komen.

Gedesillusioneerd

Zo ging er laatst een man naar de kassa met een rood simpel lampje waar 50 op stond. Hij vroeg aan het kassapersoneel of ze de komma 0 voor de 5 waren vergeten. (ofwel 0,50 cent ) Maar nee, 50 euro moest het ding kosten. Gedesillusioneerd legde de klant de lamp weer terug op de plank. (waar de lamp al 4 weken lag te wachten op een koper) En zo liggen er veel van die “zogenaamde” design items weken lang te wachten…Zonde van de ruimte als je het mij vraagt!

Maar 1 gelukje, ze weten bij de kringloop echt niet alles!

Onopvallende pareltjes

Het niet voor de hand liggende designs schiet er nog wel eens tussendoor. Design waar je het op het eerste oog ook niet van verwacht. En juist voor die reden ga ik nog wel eens naar de kringloopwinkel. Zoeken naar dat ene onopvallende pareltje. Het kost wat meer tijd, maar de mogelijkheid is er als je maar vaak genoeg even de tijd neemt om te speuren.

Zo zag ik deze week een gek rood lampje liggen. Een beetje IKEA stijl voor de kinderkamer was mijn eerste gedachte. Maar het was geen IKEA er stond “Eddy” op. En ook nog Pat. Pending. Wat patent betekend, of wel octrooi op aangevraagd. Altijd een goed teken, dus meenemen *tip*

Maar behalve dat was het ook gewoon een heel vrolijk leuk lampje

Grappig hoe zo’n simpel ontwerp een lamp een dierlijke en schattige uitstraling kan geven. Alsof het leeft!

 

Na even speuren op internet kwam ik ook andere kleuren varianten tegen. Leuk om zo’n lampje steeds weer een andere houding te geven.

bron: Factory-20

Designer Marco Ferreri

Het bleek een ontwerp te zijn van van Carlo Bellini en Marco Ferreri voor lux. 1984 En op internet zag ik al waardes voorbijkomen tussen de 100 en 200 euro. Maar ja, met dit soort lampjes is het ook wel wat een gek ervoor geeft.

Het is totaal geen garantie of je een design object überhaupt wel kan verkopen. Als particulier of kringloopwinkel is dat gewoon lastig. Het juiste publiek voor echt design koopt het liever in een design winkel, of op een beurs.

Maar dat hoeft ook niet perse, ik vind het een inspirerende lamp om mee te stylen. Ondanks dat rood niet mijn kleur is, staat het toch best grappig in ons huis.

Een hoop plezier van een klein kringloopgelukje!

Fijne dag!

 

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *