Leer

Leer, het lijkt wel alsof leer in het interieur steeds populairder wordt. Ik denk dat dit te maken heeft met de pure interieur trend die er momenteel is waarin vooral veel natuurlijke materialen worden gebruikt. Het gebruik van leer is daarin een perfecte match.

Chesterfield

In 2015 hadden wij ook een Lederen bank thuis. Een echte oude Chesterfield. De bank hebben we uiteindelijk weer weggedaan wegens reorganisatie in ons huis, maar hij beviel ons altijd goed. Leer is namelijk ideaal als je kleine kinderen hebt. Niet zo vlekgevoelig, en stevig. We hebben nu een bank waar geregeld de hoezen van in de wasmachine moeten, en op zo’n moment denk ik nog wel eens met weemoed terug naar onze oude Chesterfield. Ik weet dan ook wel zeker dat we nog wel weer een keer een leren bank zullen gaan kopen.

leer

Om daarvoor een beetje inspiratie op te doen heb ik een aantal inspirerende interieurs in de natuurlijke trend op een rijtje gezet.

Cognac

Cognac is toch wel de meest gekozen bank als het gaat om de categorie leer. Ik denk dat dit ook komt omdat dit een hele makkelijke bank is om te combineren. Cognac is een kleur die makkelijk te stylen is omdat het bij heel veel kleuren goed past.

Cognac met blauw

bron: M Barendse Pinterest

Cognac met groen

bron: welke.nl via Pinterest

 

Zelf vind ik de mooiste cognac styling combinatie de natuurlijke kleuren en wit. En dat laat ik even zien aan de hand van een aantal inspirerende foto’s.

 

Deze foto is een typisch voorbeeld van natuurlijke styling wat ik zelf heel mooi vind.

Hout, planten staal en leer. En een wollen of katoenen kleed op de grond. Natuurlijker kan bijna niet!

 

bron:pinterest

En hier ook de combinatie leer staal en hout. Wederom een natuurlijke look met een industriƫle touch.

leer

bron: Pinterest biano

En ook eetkamer stoelen in leer geven een mooi warm plaatje. De basis in deze eetkamerhoek is best koel, maar het leer geeft net even een beetje warmte aan het geheel.

bron: Pinterest “Blog living”

En hier zie je dat een retro bank (of misschien wel vintage) wat normaal best zwaar kan lijken in het interieur, nu door de witte basis en het gebruik van lichte dekens een frisse verschijning blijft. Leer is dus helemaal niet stijf of zwaar, het is net hoe je het combineert.

leer

bron: Pinterest Marington

Gekleurd leer

Zelf neig ik toch te kiezen voor een blauw leren bank

bron: Robuustetafels.nl

Een blauw leren bank is net even wat minder landelijk/natuurlijk maar je hebt wel het gemak van leer.

bron: Robuustetafels.nl

Genoeg mogelijkheden om eens goed over na te denken!

Ben je ook enthousiast geworden ? voor meer leren banken banken inspiratie zie : Lederen bankstel

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *