Lichtpuntjes

In de donkere wintermaanden is verlichting in huis een must. Grote lampen zijn in ons huis alleen functioneel, sfeer creëer ik altijd door het gebruik van kleine lampjes. Meerdere lichtpuntjes in huis geven sneller een warm gevoel dan 1 grote centrale lamp.

Bijna in elke hoek van de kamer staat bij ons een lampje. En het liefst is deze lamp ook nog eens dimbaar. Je kan wel zeggen dat het een overvloed is aan lampen bij ons thuis.

 

Een bamboe lamp (HK living) hier op de foto naast de bank, geeft sowieso door de bamboe al snel een warme sfeer. Het doorlatende materiaal en de warme kleur geeft knusheid. Ook is de lamp dimbaar, dus aan te passen aan de sfeer van de avond. (ideaal!)

In de nis van het raam staat een oude kringloopvoet van aardewerk met daarop een nieuwe bollamp (IKEA). Deze geeft ook zacht licht, alsof er een kaarsje aan staat. In de avond staat deze lamp altijd aan, en nooit is het licht teveel.

 

Bij de bank heb ik een oude kringloop lamp op de kop gehangen en daarin een nieuwe bollamp gedaan. (ACTION) deze lamp is iets feller, en heb ik af en toe aan om bij te kunnen lezen. Een leuke low budget oplossing !

Achter in de kamer hangt dit wandbord. (KIKKE EN HEBBE) ook hier is het doel vooral de sfeerverlichting. En staat de lamp uit, heb je nog steeds een mooi plaatje om naar te kijken

 

Boven onze bank hebben we deze dimbare lamp staan. (Morgens lamp van Pib) Een gezellig lichtpuntje, maar ook een functionele lees lamp door de dimmer.

Dichtbij de grond heb ik dit kleine zwarte lampje staan (KWANTUM) Ook in dit lampje weer een zacht lampje.

lichtpuntjes

In de middelste kamer heb ik een plafond lamp. Deze oude lamp uit de kringloopwinkel (RAAK) staat geregeld aan, en is wederom een sfeermaker.

Schakelmaterialen

Deze onderstaande lampen knop van Bamboe staat nog op mijn wishlist voor bij dit jungle behang.

Deze mooie knop vond ik bij: Schakelmaterialen via Elektrobode.nl

 

 

bron:

lichtpuntjes

Onze eetkamer lamp (Good&MOJO) is van gevlochten rotan. Ook hier komt verstrooid licht vanaf waardoor je meteen al een gezellige sfeer creëert. Deze lamp kan dan ook gerust de hele avond aanstaan zonder dat het storend is. Waar vroeger een eetkamer lamp vooral functioneel was, zie je tegenwoordig steeds meer de sfeer functie erin sluipen.

Boven op de kast (staat naast de eettafel) staat een grote lichtbol van glas.(COCO-MAISON) Ook hierin zit een zachte lamp voor de sfeer. Deze lamp, en eetkamer lamp kunnen gerust naast elkaar aan zonder dat het te fel wordt.

Duizelt het je al na het zien van al deze lampen in 1 ruimte? Geloof mij, in de avond is het heerlijk knus!

Heb jij thuis ook zoveel lichtpuntjes?

 

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

4 Comments

Denise

Wauw! De glazen bollamp op de kast is heel mooi en tijdloos! Ja hier zeker veel lampen in huis. Ook allemaal zachte lampen waardoor je niet op Google-earth verschijnt als ze allemaal aan staan 🙂 jup, hou Dr van! Boven op zolder hebben we wel wat fellere lampen. Onze oudste heeft daar zijn slaapkamer en daar komt alleen licht door de ramen van het dakkapel. Laatst wel allemaal vervangen voor led omdat meneer altijd de lampen aan laat staan… Grrrrr hahaha. Leuke blog weer. Liefs Denise ps, heeft de gember tip nog gewerkt?

redactie

Leuk dat je reageert Denise!! Mijn Gember heeft het niet meer gered..Was toch echt een slechte oogst van Jumbo. Ik koop daar maar geen Gember meer (-; X

Ilse

ja, hier ook heel veel lichtpunten. Inclusief de verlichting in de bakken van de cavia’s (2 ikea pax kasten op hun zij gelegd) 15 lichtpunten in de woonkamer en aangrenzende open keuken. Eentje is dubbel: een bouwlamp die ik ooit bij jou kocht (verkocht je met een blauw peertje destijds) en een sliert kleine kerstlampjes. Deze hangen in/om een witgeschilderde tak. Heb ik veel licht nodig, dan gaat de bouwlamp aan, anders de sliert kerstlampjes. Verder ben ik groot van vintage bureaulampen en heb daar dan ook 3 van in de kamer. Eentje boven de eetkamertafel, eentje naast de bank op een klein vintage industrieel ladekastje en eentje op mijn werkplek. De caviabakken hebben 4 lichtpunten (led) en door de bodembedekking geven die warm licht. Bij de bank een Barometer staande lamp van Ikea (gekocht in een tijd dat ik zeer weinig budget had, zeer verliefd op deze lamp was en hij voor een prikkie in de koopjeshoek stond). Een van de bureaulampen is trouwens een Ikea klassieker. Weet de naam niet, maar hij is al zeker 25 jaar oud. Glimmend zilverkleurig, ben er nog steeds verliefd op. Sinds 2 weken heb ik een roze Fado lamp van Ikea bovenop een vitrinekastje staan. Ik was al tijden op zoek naar een geschikte lamp voor die plek (kastje hangt wat hoger aan de muur) en dit was precies de goede. Hij was er al een tijdje in taupekleurig glas, maar die vond ik niet mooi. Deze roze wel. Ook heb ik sindskort een klein houten driepootje met een bollamp van de Action op de caviabakken staan. Deze staat een beetje verstopt achter/onder een grote plant en dat geeft een heel leuk effect. Deze kan ik ook dimmen. In de keuken heb ik een werkbar waarboven een bijzondere ledbol hangt (zitten allemaal hele kleine ledjes in, lijkt een soort boompje), heel simpel aan een zwartwit snoer en door zo’n houten steun van Ikea. in de keuken heb ik eindelijk een ledlampje gevonden dat past in mijn hele oude afzuigkap. Daardoor is dat nu ook een leuk klein lichtpuntje als de rest van de lampen uit zijn. Alle verlichting is trouwens led. Gelukkig kan je dat tegenwoordig met warme kleuren en goed dimbaar, al zacht licht verkrijgen.

redactie

Ach wat leuk om te lezen!! ook zoveel lampjes…En een echte IKEA fan net als ik (-; X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *