Vloerkleed als blikvanger

Ik ben dol op vloerkleden. Een vloerkleed kan namelijk bij een goede styling een kamer helemaal af maken. Je hebt vloerkleden in allerlei kleuren en prints waardoor je echt een blikvanger kunt crieeeren met een kleed.

Praktisch

Behalve dat een vloerkleed leuk staat, heeft het ook nog een praktische functie.

De meeste mensen hebben thuis een harde vloer wat in de winter nog wel eens fris kan aanvoelen. En wat is er dan fijner om een lekker zacht kleed op de grond te hebben liggen. Lekker behaaglijk aan de voeten, maar ook prettig om af en toe eens op te gaan zitten, met een spel, of voor de tv. Vooral kinderen spelen heel graag op vloerkleden weet ik uit ervaring.

Keuzes

Ik hou zelf van opvallende kleden. De basis in mijn huis is rustig door het gebruik van een witte vloer en witte muren. Een vloerkleed mag bij mij thuis best wel een beetje kleur hebben. Ik kies er daarom regelmatig voor het kleed bij mij thuis een blikvanger te laten zijn. En dat is ook eigenlijk meteen een tip, wil je graag een opvallend vloerkleed in huis, zorg dan dat de rest van de woonkamer een rustige basis heeft. Maak keuzes, en combineer een druk kleed bijvoorbeeld niet met een druk behang, of drukke print bank.

Heb je nou wel een opvallend behangetje aan de muur, kies dan juist voor een effen of een rustig ogend vloerkleed. En kies een kleur tint die ook in je behang en overige meubelstukken voorkomt. Het Ton Sur Ton principe is echt een handige regel om te toe te passen als je van drukke interieur blikvangers houdt. Zorg dat de kleuren op elkaar afgestemd zijn is dan de gouden regel.

Vesta

In Vesta liep ik laatst tegen een prachtig kleed aan. Blauw, grafisch en met een mooie vis erop. Het bleek een Milek Tattoo kleed te zijn, ontworpen door topontwerper Edward van Vliet. Ik begreep meteen wat er bedoelt werd met de Tattoo benaming. Het kleed lag namelijk zo strak op de grond, dat het leek alsof de vloer getatoeëerd was.

Juist in een grote woonkamer met bijvoorbeeld een witte of beton kleurige vloer kan zo’n kleed heel mooi tot zijn recht komen. Het kleed is namelijk vrij druk qua print , dus vraagt om een rustige basis.

 

Goudkleur

Om de omgeving van het kleed niet te druk te stylen, heb ik gekozen voor effen kussens. Kussens in de zelfde tint als het kleed. Maar ook een goudtint om de kamer qua kleur ook een beetje warmte te geven. De goudkleurige velours kussens komen ook van Vesta en zijn van Allegera (mustard button)

 

vloerkleed

Door het gebruik van witte tafeltjes, en een blauwe deken oogt het totaal plaatje niet druk

 

 

En bij een vis kun je ook natuurlijke elementen in interieur mooi combineren. Rotan, en planten passen er heel goed bij.

 

En ook blauw wit goud is een fijne combinatie. En ook deze 3 elementen komen in de woonkamer overal terug.

 

 

Een kleed wat perfect past in mijn huis. Nieuwsgierig naar meer kleden van Edward van Vliet? In de Vesta kunnen ze je er alles over vertellen en laten zien.

Voor meer informatie zie hier

Fijne dag!

 

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *