String of hearts

Letterlijk een “string of hearts” ook wel het Chinees Lantaarnplantje genoemd. En officieel is het de Ceropegia Woodii. Een hele mond vol, voor een heel klein plantje.

hearts

bron: plantandpot.nz

Lange slierten met kleine hart vormige blaadjes. Het ideale plantje om te hangen. Een beetje iel van vorm, maar daardoor heel fijntjes en sierlijk. Ik hou wel van subtiele planten met een mooi detail. In dit geval zijn dat hartje als je goed naar het blaadjes kijkt.

Hartjes regen

Ik zag het plantje voor het eerst opduiken op Instagram. Subtiel in een keuken, of op een kast. Soms zo lang dat het de grond raakte! Het leek mij zo leuk om zo’n hartjes regen op onze apothekers kast te hebben staan. En eentje in de badkamer (die momenteel wordt verbouwd, daarover later meer)

Valentijn

Ik besloot ze te gaan halen. Dit was alleen nog niet zo eenvoudig, want Tuinland bleek ze niet te hebben. En zelfs de grote tuin afdeling van de Praxis in mijn stad Groningen had ze ook niet. Maar 3 maal is scheepsrecht, en ik vond ze bij de Hornbach.

Je zou er haast overheen kijken, want de plantjes worden opgerold verkocht en zijn vrij klein. Ze zijn ook ondanks het kleine formaat nog niet eens zo goedkoop €3,99. Maar eenmaal uitgerold heb je ook waar voor je geld. Wat een mooie lange strings, en wat staat dat leuk op een hoge kast!

En wat een leuke valentijn cadeau tip!

Subtiel over de rand van de kast, hij heeft nog een stukje te gaan voordat het grond raakt.

En binnenkort gaat er eentje verhuizen naar de nieuwe badkamer. Het resultaat daarvan is binnenkort op mijn blog te zien!

Fijne zondag!

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *