Ik ben moeder 4 kinderen van onder de 8 jaar. Dat betekend 4x zoveel speelgoed als 1 kind, maar ook 4 x zoveel was, en 4x zoveel rommel in huis.

Ik liep er vaak tegenaan dat als ik de was had opgevouwen (een dagelijkse bezigheid never ending story! ) dat ik beneden in de wasmand en op de trap allemaal stapeltjes had liggen die ik dan zelf steeds naar alle kamers kon brengen (2 trappen op en af)

Ook liggen er altijd overal persoonlijke spulletjes van de kinderen door het hele huis verspreid.

Lego, autootjes, stuiterballen, barbies, in elke hoek van het huis ligt wel iets. Ook dit verdween weer naar de trap waar het vervolgens ook weer dagen bleef liggen want niemand voelde zich natuurlijk aangesproken om dit mee naar boven te nemen.

Toen kwam ik op het idee om alle kinderen een eigen box te geven. Een box die niet al te groot is, en makkelijk te dragen, oja en ook nog eens decoratief is!

Bij de H&M home kwam ik ze tegen

boxen 5

Vrolijke kleurtjes en al vanaf 3 euro per stuk. Ieder kind zijn eigen kleurtje die ze van mij zelf mochten uitzoeken (kinderen enthousiast maken en betrekken is tip 2 (-; ) . Overdag gaat alles wat rondslingert in de box.

Aan het einde van de dag krijgt iedereen zijn eigen doosje mee naar zijn/of haar kamer om het zelf op te bergen.

En dat de dozen dan soms in de woonkamer staan, of in de gang vind ik een stuk gezelliger eruit zien dan al die losse troepjes op de grond.

De jongsten worden natuurlijk een handje geholpen met het leeghalen van de doos, maar jong geleerd is oud gedaan!

tip: de H&M heeft momenteel alleen vanavond nog korting en gratis verzenden!

 

boxen 3

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie