Net als veel anderen, vind ik het heerlijk om na een drukke dag op de bank neer te ploffen en daar te blijven hangen. Misschien heb ik dat de afgelopen tijd te veel gedaan, of te hard. De bank bleek er in elk geval niet tegen te kunnen. Ondanks dat hij slechts een jaar of vijf oud is, wordt mijn bank steeds meer een oude, vormeloze, bejaarde zitzak. Tijd voor iets nieuws dus.

Moeilijk! Hoewel Vriend en ik vaak dezelfde smaak hebben en ongeveer weten wat er wel/niet in ons interieur past, is het blijkbaar verplicht het hele aankoopproces te doorlopen. Vanaf nul. Dus komen alle prijsklassen voorbij, IKEA, Marktplaats, Montel en Chesterfield. Van afgeleefd tot superstrak. Bruin meets blauw.

3-zitsbank-torino-olijfgroen lederen-3-zitsbank-merlijn-cognac 3-zitsbank-barcelona-grijs

De kleur van zo’n bank is toch wel een ding. Ik zag een prachtige strakke bank in het felgroen. Lekker fris of over een paar maanden een ergernis? En gaan we voor de hoekbank (zoals nu) of wordt het een 3-zitter en een goeie stoel erbij? Wat een dilemma’s. Leuk om allerlei banken voorbij te zien komen (zoals op Marktplaats de gele kunststof Chesterfield voor een paar tientjes!), maar lastig om daarna een keuze te maken. Het duurt vast en zeker nog wel een paar maanden voordat ik lekker languit op mijn nieuwe strakke Montelbank lig. Of IKEA. Of Wehkamp. Of..

Jitse

 

Heb jij onlangs een bank gekocht? Vertel je verhaal, fotootje erbij. Vind ik leuk. Mail naar redactie@thuisinstyling.nl.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie