woonkamer 1Deze maand kijken we binnen bij Gwen Roffelsen. Gwen is eigenaar van webshop Mevrouw de Uil, met superleuke vintage artikelen voor baby en kind. Ze woont samen met Aaron, bouwkundige, en dochter Loïs van zeven.

Sinds wanneer wonen jullie in dit huis?

Sinds 9 jaar ongeveer. Aaron had het huis gekocht en was aan het verbouwen en uitbouwen geslagen. Halverwege dit proces leerden we elkaar kennen en na het afronden van de grote werkzaamheden ben ik bij hem ingetrokken.

Waar ben je het meest trots op?

Het interieur lijkt misschien een samengeraapt allegaartje, maar bijna elk item is zorgvuldig gekozen, wat niet wil zeggen dat de samenstelling niet wisselt.

Er gaat af en toe iets weg en er komt af en toe iets bij, maar het moet zich wel voegen naar de basis. Ik kan me tegenwoordig goed inhouden bij de aanschaf van aanlokkelijke prullaria. Bij iets nieuws denk ik eerst: past het bij mij/ons en voegt het iets toe? Pas dan mag het mee naar huis.

Ik vind heel veel verschillende dingen en stijlen leuk, maar hoef het niet meer zo nodig allemaal ‘zelf te hebben’. De stoelen om de eettafel wisselen nog wel eens, ergens wil ik wel 5 dezelfde (design) stoelen maar aan de andere kant is het ook wel leuk zo. Naar de winkel gaan en vijf stoelen bestellen is uiteindelijk toch minder bevredigend dan net die ene scoren op de vlooienmarkt. Iedereen heeft hier inmiddels zijn eigen favoriete vaste stoel, dat is wel grappig. En ik ben ook trots op het feit dat we voor een klein prijsje leuke meubels en accessoires proberen te vinden (kringloop, rommelmarkten, zelfgemaakt, gekregen, gevonden en opgeknapt). Het is inmiddels echt een sport geworden (en Aaron is zo handig, hij kan alles maken wat ik verzin). Zo kun je ook met een gerust hart weer iets wegdoen of verkopen en weer iets anders aanschaffen.

woonkamer piano woonkamer woonkamer 3

Wat was je laatste interieur aankoop?

woonkamer 8Een vloerlamp bij de kringloop, vorige maand gekocht voor € 12,50. Voor in het tv-gedeelte, waar het altijd zo donker is (niet op de foto’s). Het rotan stoeltje uit de woonkamer vond ik een half jaar geleden op een vlooienmarkt voor zeker niet meer dan 3 euro! Helemaal onbeschadigd! De vorm is ook zo leuk, net anders dan het model met de twee cirkels wat je vaker ziet. Als iedereen het heeft, hoef ik het meestal niet meer. Dit gaat natuurlijk niet helemaal op, want je ziet en koopt toch onder invloed van ‘de bladen’. Ook ik.

Wat is je favoriete plek in huis?

Op de Jan des Bouvrie-bank (ooit cadeau gekregen (nieuw!) van mijn ouders, zeker 13 jaar geleden), die zit zo heerlijk! Plaidje erbij, kopje thee, haakwerk, zalig! Het meest gehecht ben ik aan de ronde eettafel van Martin Visser, tweedehands gekocht van de eerste verdiensten uit de webshop. Een prachtig eenvoudig ontwerp! De ronde vorm is een goede tegenhanger voor de vele hoekige vormen in ons huis. Hij neemt weinig plaats in, maar je kunt er toch met 8 personen aan eten! En aan de draaistoel met cognackleurige suède bekleding (in de zithoek), het eerste item dat Aaron en ik in een opwelling samen kochten op een rommelmarkt bijna 10 jaar geleden, voor een paar euro.

 

slaapkamer 3 slaapkamer 1 mevrouw de uil GWEN zelf

Wat is je grootste miskoop?

Ik kan me niks rampzaligs herinneren, ik weet tegenwoordig goed wat ik wel en niet wil (en waar ik snel weer op uitgekeken raak). Wel hebben we laatst besloten niet meer bij IKEA te gaan shoppen, kijken of we dat volhouden! En we hebben nog een wild plan, namelijk beneden alle muren wegbreken en zo een soort loft-effect te krijgen. Nog zo’n plan: een grote garage aanbouwen als klusruimte en magazijn voor de meubels uit de webshop.

woonkamer 6 slaapkamer 2 doorkijk hal keuken kinderkamer 1

Fotoreportage: Gwen | Interview: Jitse | Wil jij ook eens zo’n reportage van je interieur? Mail dan naar redactie@thuisinstyling.nl.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie