christel 33
Bewoner: Christel Schellekens, fulltime leerkracht in het basisonderwijs, groep 6/7. Christel woont alleen in dit huis, met haar cactus. Ze vertelt:

 

“Juli 2013 ben ik hier gaan wonen, voor het eerst in Breda. Op fiets- en loopafstand van het bourgondische, sfeervolle stadscentrum. Ik was op zoek naar een fijne studio, waar ik iets huiselijks van kon maken. Dat is gelukt!”

Waar ben je trots op wat het interieur betreft?

“Ik heb heel wat Nederlandse en Belgische rommelmarkten afgespeurd op zoek naar mooie spullen. Ook Marktplaats heeft me hierbij goed geholpen. Zo heeft elk item zijn eigen verhaal. Mijn bank, gekocht via Marktplaats, is lekker eigenwijs. Het Perzische tapijtje heb ik met veel afdingen gekocht op het Waterlooplein in Amsterdam, en het tafeltje met marmer in de badkamer heb ik gevonden tijdens een garageverkoop.

De retro-kast is mijn topper. Deze heb ik gekocht bij Feito Com Amor, een klein retro-design winkeltje in Breda. Een pronkstuk en gelijk mooi verzamelplekje voor oude boeken, het kristal van m’n oma en mijn mooie koekblikken.”

christel -02 christel 001 christel 066

 

christel 22Wat is je favoriete plek in huis?

“Omdat mijn woonkamer ook mijn eetkamer, slaapkamer én keuken is, is dit meteen ook maar mijn favoriete plek. Het liefst zit ik met kussens op de grond, met mijn rug tegen de bank. Gezellig met kaarsen en muziek aan en een pot thee op tafel. Ik denk dat ik kan laten zien, dat ook een klein huisje gezellig in te richten is. Natuurlijk wordt dat huisje al snel te klein, de verzameldrang is niet te stoppen. Maar dat is een zorg voor later!”

Aan welk interieur item ben je het meeste gehecht?

Ik ben het meest gehecht aan de familie-items. Een groot deel van mijn spulletjes is door lieve mensen om me heen verzameld. Wanneer een ander iets weg doet omdat het “te oud” is, wordt er snel aan mij gedacht. Hierdoor heb ik al heel wat moois verzameld.

 

 

christel 005 christel 55 (1) christel 11 Binnenkijken maart 2014christel 44

 

 

 

 

Fotoreportage: Christel | Interview: Jitse | Wil jij ook eens zo’n reportage van je interieur? Mail dan naar redactie@thuisinstyling.nl.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie