Het prachtige creatieve huis van Lidia Vedder uit Veendam staat deze maand in de spotlights. En terecht. Lidia werkt als freelance (grafisch) vormgever onder de naam Hoe Vedder Design en zij verzorgt de PR & communicatie voor scholengemeenschap de Winkler Prins. Samen met partner Richard Drent (servicemanager bij Mark Klimaattechniek) en de twee meiden Chloë Drent (bijna 10) en Noa (5 ) geniet Lidia dagelijks van hun sfeervolle en persoonlijke thuis.

DSC_0018-2 DSC_0040 Hoe Vedder met Wonen & Co 1 vedder13 vedder8

Sinds wanneer woon je hier?

In 2005 was ons huis uit de steigers. De Frans Halslaan ligt in een nieuwbouwplan, waar veel jonge gezinnen wonen. Het is een mooie wijk voor onze dochters om op te groeien. Ooit hopen we nog eens een oud huis te betrekken, want dat ademt toch meer karakter dan een nieuwbouwwoning.

Zvedder1elf behang ontwerpen

Ik wissel bijna wekelijks mijn interieur en daarmee heb ik steeds een nieuwe trots. Onlangs heb ik behang ontworpen met mijn twee meiden erop. Een echte blikvanger in de woonkamer! Ik heb hier zelfs de tweede prijs mee gewonnen met de Wonen&Co fotowedstrijd. Ik bezoek vaak markten, kringloopwinkels en ben verslaafd aan social media. Hierdoor raak ik constant geïnspireerd. Zo ben ik altijd bezig met ontwerpen, styling en mooie dingen.

Ik ben nu druk bezig om onze caravan te pimpen. Deze was houtkleurig aan de binnenzijde. Door veel wit en antraciet te gebruiken, ontstond er direct een hele andere sfeer. Nu moeten er nog wanden met schoolbordkrijtverf behandeld worden en dan komt het leukste: de styling!

Welk item heb je het laatst gekocht?

Niet zozeer gekocht als geheel, maar wel zelf ontworpen en getimmerd: een soort van moderne staldeur. Wij hebben een open trap in de kamer, waaronder het speelgoed opgeslagen staat. Hoe leuk de opbergers voor het speelgoed ook zijn, het blijft een doorn in mijn oog. Ik heb er dus een deur voor gemaakt, die ook nog eens dienst doet als plakbord. Grote miskopen in het interieur heb ik gelukkig nooit. Ik kan eigenlijk niets bedenken. Soms gooi ik iets sneller eruit, omdat ik er dan eerder zat van ben, maar een miskoop kan ik het niet noemen. En als een item me niet helemaal aanstaat, dan ben ik vaak in staat om het onder handen te nemen, waarna ik het wel een leuk item vind.

Welk item is je erg dierbaar?

Ik heb van mijn ouders een oude klepbank gekregen. De bank heeft al aan de eettafel gestaan en staat nu in de woonkamer met een gezellig vachtje, verschillende kleedjes en kussens. Hierin liggen allemaal spelletjes en puzzels. Spelletjes van mezelf van vroeger en modernere spelletjes van mijn dochters. Ondanks de drukke bezigheden in ons gezin, gaat de bank toch regelmatig open voor een spel of puzzel.

20131208_113735 (2) vedder3 vedder11 vedder10

Fotoreportage: Lidia Vedder | Interview: Jitse Knoop | Wil jij ook eens zo’n reportage van je interieur? Mail dan naar redactie@thuisinstyling.nl.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie