Het is je misschien wel opgevallen: vogels, botanische afbeeldingen en landkaarten zijn momenteel helemaal hot in je interieur.

Maar waar vind je ze? Bij de kringkoopwinkel maak je een kans, tussen de prenten en de fotolijstjes ligt nog wel eens een oud ingelijst landkaartje of een vogelprentje. En bij de boeken ligt nog wel eens een natuurboek waar je ook mooie prenten uit kan halen en inlijsten.

Maar ook de woonwinkels doen mee aan de trend. Bij IKEA heb je nu ook landkaarten en botanische prenten.

ColourCheck: Per A ikes 2

En deze vlinderposter vonden we bij Sissy boy voor €4,95

vlinders bot Retroloekie Litho €15,00

Maar wat je ook kan doen is eens een antiquariaat inlopen. Zo’n winkel waar je normaal misschien aan voorbij loopt omdat je denkt dat er alleen maar oude muffe boeken liggen. Maar niets is minder waar.

In Groningen is er onder andere een aan de Nieuwe Boteringestraat 56: sphinxboeken, net iets buiten het centrum. De winkel is bomvol oude boeken en heeft lades vol met antieke litho’s

Het leuke van deze platen is dat je iets unieks hebt. En ook nog eens betaalbaar: de meeste platen waren rond de €10,00. Zelf vond ik de vlinder- en gele parkietenplaten prachtig! Ik heb ze laten liggen (nog wel), dus je hebt nog een kans!

botanisch 1botanisch 2 botanisch 8 botanisch 7 botanisch 6 botanisch 5 botanisch 4 botanisch 3 botanisc h 8 bot 19 bot 16 bot 9 bot 10 bot 11

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie