Via Instagram werd ik getipt om mij eens te verdiepen in een “aroma diffuser” en dan in dit geval van het merk “Geurwolkje”

Een apparaatje gespecialiseerd in het verdampen van oliën. Een slim systeem zorgt ervoor dat het water en de olie gaan verdampen. Hier komt ook de naam “geurwolkje” vandaan. Als een kleine vulkaan spuugt de diffuser wolkjes uit. Deze wolkjes komen in je huis en verspreiden een lekkere aangename geur. Nu ben ik zelf dol op lekkere geurtjes in huis, ik gebruik altijd geurkaarsen, dus zag dit wel zitten!

Maar toen ik mij er een beetje ging verdiepen, bleek dat er veel meer achter zat dan alleen maar een lekker geurtje verspreiden.

Etherische oliën

De olie die je er het beste in kan doen zijn namelijk “Etherische oliën” Dit zijn niet zomaar oliën maar olie gewonnen uit de natuur. Het zijn extracten van planten bloemen en kruiden. Zonder hier een chemisch proces aan toe te voegen. Als je even logisch nadenkt snap je dit ook wel want je ademt de wolkjes in, dus je wilt ook dat dit natuurlijk is.
En deze wolkjes hebben behalve de lekkere geur dus ook nog een extra functie. Ze kunnen je ook een beetje helpen.
Er zijn namelijk oliën die bepaalde eigenschappen hebben. Lavendel bijvoorbeeld schijnt erg rustgevend te zijn, ideaal als je lekker wilt ontspannen in bed.

geurwolkje

En dan heb je bijvoorbeeld ook nog kaneel. Kaneel werkt antibacterieel, afrodiserend en zorgt voor een exotische sfeer.
En denk eens aan “lemmongrass” een geur die muggen en insecten zullen weren. Ideaal op een warme zomeravond op je borreltafel, of naast je bed. En denk eens aan eucalyptus bij een verkoudheid! (ook handig op de kinderkamer) Je kan er bijna een studie van maken zoveel olie soorten dat er zijn. Voor elke wens is er wel een geschikte olie te vinden.

Geurwolkje

Via de webshop van Geurwolkje bestelde ik de diffuser en een aantal geuren. Deze geuren zijn allemaal plantaardig. Mijn tip is echt als je ooit een olie aanschaft voor in een diffuser, check dan goed of het plantaardig is! Nu is dit het geval bij Geurwolkje, maar laat je niet verleiden tot (goedkope) chemische middelen.

Nimbus

Ik koos voor de “Nimbus” een diffuser met een (nacht)lampje erin. Want wat is er nou gezelliger dan een diffuser die ook meteen een beetje sfeer licht in huis geeft. Een gezellige lichtbron die nog lekker ruikt ook!

Het aparaat is super simpel in gebruik. Je vult een kannetje of glas met water. Daar voeg je een paar druppels olie aan toe (naar wens) Je schenkt het in de diffuser en zet het aan.

Spannende kleurtjes

Het apparaat is in te stellen op uren. En ook de verlichting kleur kan je kiezen. Daarna begint het water direct al ontzettend te dampen! Het is bijna magie als je ziet hoeveel witte damp er ineens verschijnt!

geurwolkje
Een geurwolkje naast de bank

De kamer begint meteen te ruiken als een wellness! Ik had meerdere geuren besteld, maar mijn voorkeur ging uit naar ¨1001 nacht¨. Niet te aanwezig, gewoon lekker fris. En lavendel lijkt mij ook zo lekker. Ik ga mij nog zeker meer in de geuren verdiepen, want ik het idee van de stimulerende “krachten” vind ik persoonlijk erg interessant.

Winactie

Ben jij ook benieuwd naar geurwolkje? doe dan deze week mee aan de winactie op mijn instagram! @keeponstylingcom

En als je een reactie zet onder dit blog maak je extra kans!

Voor meer informatie bekijk de webshop van Geurwolkje Met code: ¨keeponstyling¨ ontvang je 10% korting op je bestelling!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *