Een tijdje geleden zag ik op Twitter een oproep voorbij komen van Zeeman dat er leuke huizen gezocht werden voor een nieuwe reclamecampagne. Omdat dit mij in combinatie met ons interieurblog en mijn webwinkel Retroloekie een leerzame uitdaging leek, stuurde ik een paar fotootjes in.

Kort daarna kreeg ik een bericht van een reclamebureau dat voor Zeeman werkt, dat ze graag even wilden skypen met mij om ons huis nog even wat beter te zien. Zo gezegd zo gedaan en ik was zomaar ineens door de eerste ronde. Ook de live bezichtiging die daarna volgde, was positief: we waren door!

En afgelopen week was het zover. De dag voor de fotoshoot werden er zeven grote shoppers textiel per koerier geleverd voor mij om alvast een beetje te stylen in huis. Het was vooral bad- en keukentextiel, want daar zou mijn deel van de fotoshoot over gaan. Geen lastige klus voor mij, want Zeemantextiel kocht ik sowieso al geregeld (wat jullie hier op ons blog misschien al eens voorbij hebben zien komen). Een vertrouwd klusje dus.

De volgende dag werd het binnen een uur ineens volle bak bij ons thuis. Zes mensen in totaal kwamen de klus klaren. 1 de fotograaf, 2 de assistentfotograaf, 3 de technicus van de fotograat, 4 de reclamebureaumedewerker, 5 de setdresser (een man die met een grote trolley alle klusjes rondom de shoot op zich nam) 6 de visagiste.

Er werden koffieapparaten meegenomen een strijkplank en strijkijzer en er kwam catering aan de deur om broodjes brengen. Het was een geoliede machine, ik kon niets anders doen dan alles over mij heen laten komen en af en toe even in actie komen voor de foto.

De styling van de producten moest gebeuren zoals ik het zelf zou doen, dus dat deed ik met veel plezier. Al met al duurde het een hele dag. Alles werd tot in de details weer opgeruimd door de medewerkers, ik bleef achter met een opgeruimd huis en een ervaring rijker.

Om je een beetje een idee te geven hoe zo’n fotoshoot in zijn werk gaat, heb ik een overzichtsfilmpje gemaakt. De producten zijn daarin niet close in beeld genomen, omdat dit eindresultaat pas eind maart in de campagne voor de nieuwe voorjaarscollectie te bezichtigen is. Het moet natuurlijk wel een verrassing blijven! Maar ik kan je wel vertellen dat er veel frisse kleuren in komen en vrolijke prints. Geniet ervan!

 

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie