Je kunt maar moeilijk in slaap komen. Steeds maar draaien en vanaf je matras naar het plafond liggen staren. Dan maar weer even lezen en hopen dat je zo moe wordt dat je daarvan maar in slaap valt. Maar als het licht aan is, denken je hersenen niet aan slapen. Dan moet het eerst donker zijn. Wat moet je verder doen om eindelijk eens lekker in slaap te vallen?

Ga snel verder en lees deze 10 tips om jouw perfecte nachtrust te kunnen creëren. Je bent absoluut niet de enige die slaapproblemen heeft. Iedereen heeft het tegenwoordig altijd maar druk. Druk met werk, druk met leren, druk met studeren, druk met huishouden, boodschappen en nog veel meer gedoe. En dan wil je ’s nachts lekker slapen en goed uitrusten. Het begint natuurlijk met een fijne slaapkamer, een goed bed, een perfecte matras en een heerlijke matras topper.

Saai

Maak het tegen het einde van de dag zo saai mogelijk voor jezelf. Dus eerst rusten na het werk en na het sporten. Na het eten en heerlijk rustig de avond door met een saai boek. Dan kun je lekker rustig naar bed en dan val je ontspannen in slaap op je heerlijke matrastopper.

Als die hele avond je te lang is, kun je ook bijvoorbeeld een uurtje voordat je naar bed gaat een lekker warm bad nemen of beneden op de bank zonder televisie of muziek een boekje lezen. Heerlijk tot rust komen. En dan naar boven.

Donker

Maak je slaapkamer zo donker mogelijk. Goede verduisterende gordijnen helpen heel goed en zet vooral geen televisie aan op je slaapkamer. Het klinkt misschien aanlokkelijk om lekker vanaf je topdekmatras je favoriete tv-programma te kijken, maar je wordt er alleen maar onrustig van.

Het licht van de televisie, en trouwens ook van je mobiele telefoon en je iPad, werkt als een rode lap op een stier. Hierdoor zul je zeker niet snel in slaap vallen! Ga ook niet vlak voordat je wil gaan slapen alcohol drinken. Of koffie of zwarte thee.

De cafeïne en de alcohol houden je juist wakker. De geur van lavendel of sandelhout werkt kalmerend en rustgevend. Mijn favoriete geur in een geur defuser is dan ook lavendel!

Je kunt dit aroma in je slaapkamer verspreiden door middel van geurstokjes of geurolie. Zo creëer je de perfecte nachtrust, zodat je snel in slaap valt op je heerlijke topdek matras.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *