Onze slaapkamer was toe aan een likje verf. Van spierwit moest er voor de verandering maar eens een keer een kleur op. De kamer is redelijk klein en bevat 2 grote ramen. Door het vele licht, kan je dus prima een gekleurde verf gebruiken. De gordijnen vond ik een paar maanden geleden bij de kringloop en omdat ik deze erg mooi vind besloot ik die kleuren als uitgaanspunt voor mijn verf keuze te gebruiken.

Blauw is mijn lievelingskleur, dat moest het maar weer worden. Maar omdat de gordijnen roze tinten bevatten heb ik gekozen voor een lavendel blauw tint. Lavendel heeft een tintje paars in zich wat erg mooi aansluit op roze tinten. Bij verfwinkel Doornbos in Groningen vroeg ik om een paar lavendel tinten blauw die zij zouden adviseren. Dat is makkelijk want dan heb je nog maar een keuze uit in dit geval 4 tinten ipv 100! De tinten verf kon ik bekijken op A4 formaat en mocht ik ook even een paar uurtjes mee naar huis nemen om mijn slaapkamer licht er op te laten schijnen. Erg handig zo’n groot stuk papier want binnen 1 minuut had ik thuis mijn keuze al gemaakt.

En zie hier het resultaat! Het is geworden “Gentle Lavender” De prent in witte lijst die er al hing komt ook ineens helemaal tot zijn recht.

11166123_10204037619325557_1637770223_n

Fotograferen tegen de zon in is enorm lastig, daarom 1 deel van de kamer. De andere 2 muren zijn overigens wit gebleven. Mijn vuistregel is altijd kleur en behang is fijn, maar met mate. 1 of max 2 muren per kamer. Juist dan zorg je voor een fijn accentje en wordt het niet te zwaar.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie