De V&D is niet meer helaas. Gisteren ben ik nog 1 keertje gaan kijken. Ik kwam er eigenlijk geregeld wel eens, voor de lekkere afhaal aardbeien taartjes, of een cadeautje.

Nog 1 keertje binnen kijken naar wat ooit zo’n gezellige doorloop winkel was in Groningen. We gingen naar de eerste etage, en daar stonden ze.

Wel 100 grote kratten in de meest frisse kleurtjes voor het luttele bedrag van maar €1,00 pst. Kratten die vooral achter de schermen werden gebruikt voor de bevoorrading. Niemand stond erbij, want tja wat moet je nou met zo’n groot krat?

Nou ik weet er wel raad mee! Al jaren sleep ik ze het huis in. Oude industriële kratten. Als je kinderen hebt zijn die dingen ideaal. Een bakkerskrat voor de houten trein, een postkrat voor het playmobile mijn kinderen weten niet beter inmiddels.

Maar in deze kratten zag ik een voordeeltje voor mijzelf. Onze werkruimte had nog dringend een hoek nodig voor administratie mappen en de printer. Een kast moest er nog komen, maar een stel luchtige kratten was nu mijn nieuwe missie.

Bij de kassa keken de klanten mij verbijsterd aan. Wat moet zij nou met zoveel van die vieze kratten ? En sommige klanten vroegen het mij ook gewoon.

Na een barre tocht met een iets te volle bakfiets, waar ook nog ergens 2 kinderen ergens onderin zaten wist ik de bakken thuis te krijgen. Ze kregen allemaal lekker bad wat wel even schrobben was, en daarna eventjes drogen in de zon

Ik heb er nog een hoop laten staan, dus wil je ook zelf zo’n leuke kast maken met een heus V&D logo aan de zijkant (collectors item!) wacht dan niet te lang en bezoek nog 1 x dat gezellige warenhuis van toen…

krat 1 krat 2 krat 3 krat 4 krat 11

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie