Retro design

Als vintage lover heb ik altijd een liefde voor interieur met een old look. Soms uit de kringloop, maar ook steeds vaker nieuw maar dan met een “retro design” look. Interieur waarvan je op het eerste oog denkt dat het (duur) vintage design is, maar wat toch nieuw blijkt.

LiL home design

Onlangs werd ik uitgenodigd door “Lil home design” om eens te kijken in hun interieur webshop “Lil.nl”
Een webshop gevestigd in Groningen. En laat dat nu mijn eigen stad zijn!
Ideaal, want even langs het hoofdkantoor gaan, om wat producten in het echt te kunnen zien dat leek mij wel wat. Je besteld online normaal gesproken toch vaak zonder het te kunnen proberen van te voren. “Lil home design” heeft geen showroom maar om jullie wellicht een beetje te helpen probeerde ik een aantal stoelen uit!

Ringsted eetkamerstoel

De eerste stoel die ik had besteld was de “Ringsted” Een prachtige stoel met een knipoog naar de jaren 50. De stoel is mooi zwaar, en zat heerlijk comfortabel.

retro design

Alleen door de diepere zit naar achteren was de stoel voor onze hoge eettafel net wat te laag. (onze tafel is 79cm hoog) De laagste zithoogte was 38cm. Het was geen goede match.

Ik had hem wel als extra fauteuil nog kunnen inzetten, maar bij gebrek aan ruimte ging ik toch voor een ander model eetkamerstoel.

 

 

Jammerbugt draaistoel

Een stoel met een hogere zit was de “Jammerbugt” stoel. Wederom een stoel met een knipoog naar de jaren 50 en 60. De stoel (in de aanbieding! ) was nu €69,-.

 

retro design

Wat een fijn prijsje! Zelf heb ik thuis het liefst een mix van stoelen staan, dus daar konden prima 2 nieuwe design stoelen in blenden.

De Jammerbugt” stoel heeft een stoffen antraciet gekleurde bekleding. En tevens ook een draaifunctie. De stoel zou dus ook nog ingezet kunnen worden als bureaustoel. Nu werk ik tegenwoordig heel veel aan de keukentafel, dus twee vliegen in één klap!

 

retro design

Conclussie: Deze stoelen staan super mooi bij onze eettafel. De kleur van de tafel past goed bij de stoelen, en ook het antraciet van de zitkussens komt zie je weer in de tegels.

 

Open rugleuning

Doordat de stoelen aan de achterzijde open zijn, hebben de stoelen een luchtig effect. Dichte stoelen maken een eetkamer vaak massiever. Dit is niet erg bij een grote ruimte, maar als dit niet het geval is, kan je beter kiezen voor een open rugleuning. Zou hou je het geheel mooi ruimtelijk.

Vloerkleden

Lil heeft ook een ruime keuze aan vloerkleden. En laat dit nu net aan mij besteed zijn! Ik speel heel graag met verschillende kleden in huis. Juist omdat een vloerkleed zo’n enorm verschil kan maken in een ruimte.

retro design

Het blauw witte kleed wat ik online bestelde, bleek een perfecte match met de vloer en de muren.
Als je een kleed met een patroon mooi vindt, maar je wilt je kamer niet te druk laten ogen, is het slim om een kleur te kiezen die ergens terugkomt. Juist het blauw op blauw staat fris en ruimtelijk. En in dit geval zijn het ook 2 blauwe kleuren in dezelfde kleurtoon, wat het een nog betere match maakt.

Voor meer informatie over deze webshop, bekijk de website LIL online.

En wil je een wooncheque winnen van deze websop, doe dan even mee aan mijn INSTAGRAM winactie dit vandaag gestart is!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *