Cadeautips voor een 1-jarige

Het is alweer bijna groot feest bij ons thuis. Kleine Moss wordt alweer 1 jaar! Dat vraagt om goede cadeautips!
Speelgoed is natuurlijk snel gekocht. Een blokkendoos, hamertje-tik, of een mooie pop. Cadeautjes waar vrienden en familie vaak al mee aankomen zetten. Altijd goed natuurlijk!

Maar als ouders wil je soms toch op een eerste verjaardag iets speciaals geven. Iets waar je kind een tijdje mee vooruit kan.

In dit blog geef ik je 3 cadeautips waar je dreumes echt wat aan heeft.

Ik shopte alles bij mode & lifestyle webshop OTTO. Ideaal want deze webshop heeft werkelijk alles!

Autowegen Speelkleed

Voor kinderen is het heerlijk om een eigen plekje te hebben waar ze zich af en toe lekker kunnen terugtrekken. Omdat kleine kinderen nog niet op hun slaapkamer spelen, is het aan te raden om in de woonkamer een klein speelhoekje of plekje te creëren. Behalve dat een eigen speelplekje voor kinderen overzichtelijk is, geeft het voor jezelf ook een stukje rust. Je woonkamer blijft voor een gedeelte nog van jou! En je kunt aan het einde van de dag alle speeltjes mooi op 1 centraal plekje verzamelen.

Om een speelplekje te kunnen afbakenen is een speelkleed ideaal. Voor Moss (nu al een echte autootjes liefhebber!) vond ik een fantastisch autokleed bij OTTO. Je kent ze misschien wel? Van die grijsgroene autoweg kleden. Tegenwoordig is dit allemaal een stuk hipper geworden!

Een kindervloerkleed mag gezien worden als een mooie eyecatcher!

cadeautips

Bijvoorbeeld dit pastelkleurige ronde Paco Home Vloerkleed Het zachte kleed is in verschillende maten verkrijgbaar en ziet er zo stylish uit dat het in de woonkamer geen doorn in het oog is!
Maar ook een kinderkamer knapt op van zo’n leuk kleed!

Zie ook dit speelse kleed met bosdieren: Retro – boswegen Hier kan je kindje uren lang op spelen met autootjes, of misschien wel popjes?

Ik koos zelf voor een zwart-witte variant. Net even wat rustiger qua kleuren en afbeeldingen, en in een mooi rechthoekig formaat.

Zala Living Vloerkleed voor de kinderkamer Road Map Charly

cadeautips

Duidelijke wegen, en stoere kleurstelling. Echt wat voor Moss!

Maar heb jij nou een jongen of meisje zonder enige interesse voor auto´ s? Dan heeft OTTO ook nog heel veel andere kinderkamer vloerkleden

Kleding Softshell jas

Het klinkt misschien een beetje saai om een een kledingstuk geven. Maar je kindje wordt 1 jaar, en heeft nog amper een idee wat een cadeautje überhaupt is! Het uitpakken is vaak bijna nog belangrijker dan het cadeautje zelf.

Dus waarom dit gegeven niet met het het nuttige combineren? Een mooi kledingstuk komt altijd van pas!

Bij OTTO heb je een grote categorie kinderkleding

Wat ik een ontzettende fijne must have vind, is een soft shell jas. Dit is een waterafstotende, maar ademende winddichte basic jas. Een ideale jas om voor je kind om in de collectie te hebben.

Bij Otto heb je soft shell jasjes, en ik was nogal gecharmeerd van deze. Knalgeel!

Killtec Softshell-jack FIS 23 MNS SFTSHLL JCKT

Een fijne basic jas in meerdere lieve kleurtjes. Leuk voor jongens en meiden.

Je kunt ook iets kiezen voor de voetjes. iets waar bijna of net lopende dreumesen ook veel aan hebben zijn pantoffels. En als je dan kiest voor een mooie stevige pantoffel geeft het ook een stukje steun bij het leren lopen.

Bij OTTO online zag ik heerlijke wollen Bisgaard pantoffels. Met klittenband dus makkelijk aan en uit te doen.

Meegroei loopfiets

Eigenlijk vind ik dit het leukste cadeau voor een 1 jarige:

Iets waar je dreumes zich lekker op kan voortbewegen! Als je kindje net 1 jaar is, begint hij of zij vaak al een beetje met lopen. De handigste eerste stap is dan een loopwagentje. Daar kunnen ze eigenlijk vanaf een maand of 10 vaak al kleine stapjes achter maken.

Pinolono loopwagen

Wij hebben het loopwagentje van de andere kinderen altijd bewaard, dus deze hoefden we niet meer te kopen. Maar een loopfietsje voor buiten hadden we niet meer.

Nu zijn loopfietsjes eigenlijk pas een beetje geschikt vanaf 1,5 jaar. Maar ik vond een top alternatief! Pinolino® Loopfiets Charlie Leren lopen driewieler 2-in-1

Dit fietsje heeft iets speciaals, het heeft namelijk 2 verschillende standen. Eentje met 3 wielen, en eentje met 2 wielen voor gevorderden.

cadeautips

Als dat niet duurzaam is? Je kunt vanaf een jaar al een beetje oefenen met de 3 wieler. En vanaf een jaar of 2 haal je 1 wiel eraf, en kan je nog wel door tot 4 jaar!

Ik weet inmiddels als moeder van een oudere zoon, hoe leuk een loopfiets is voor kinderen. Als kinderen jong beginnen met fietsen op een loopfiets, wordt de eerste stap naar het echte fietsen een eitje!

En met de Pinolino kan je dus extra lang mee voorruit

Ik vind het een topuitvinding! Wij hebben voor Moss een rode besteld. Lekker opvallend, en toch stoer!

cadeautips

Een duurzaam kado, waar ons kindje de komende jaren veel plezier van gaat beleven!

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met deze cadeautips voor 1-jarigen!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *