Een keuken moet in de eerste plaats efficiënt zijn, maar zelfs wanneer dit zo is, spendeer je er dagelijks wellicht voldoende uren. Om die reden is het een stuk aangenamer als je keuken een sfeervolle plek in huis is, waar je graag bent en op je gemak het diner kan klaarmaken. Anders gezegd besteed je dus best voldoende aandacht aan het decoreren van deze ruimte. Weet je niet meteen hoe je hieraan begint? Dan vind je hier alvast 5 tips die je keuken levendiger maken. 

Hangende potten en pannen

Anders dan anders, maar het ophangen van je potten en pannen tegen de muur kan een rustieke uitstraling geven. Dit kan bijvoorbeeld boven je kookeiland of het fornuis. Op die manier heb je ook meteen een overzicht van je volledige collectie, en verlies je geen tijd aan het rommelen in je schuif. Daarnaast bespaar je hiermee ruimte in je kasten die kan worden opgevuld met keukenapparaten die geen aanvulling zijn op het interieur.


Kruidenrek

Deze tweede decoratietip vind je tegenwoordig terug in elke hippe keuken: een kruidenrek. Dit is dan ook niet voor niets, want naast het feit dat het meteen wat meer karakter geeft aan de ruimte, is het gewoonweg ook superhandig. Tijdens het koken heb je namelijk meteen al je essentiële kruiden bij de hand. Organiseer het rek voldoende zodat je niet te lang hoeft te zoeken naar het juiste potje.

pvproductions


Planten

Fan van een moderne keuken? Dat is zeker begrijpelijk vanwege de efficiëntie, maar let erop dat deze niet te minimalistisch wordt. Je creëert al snel een aangename sfeer met enkele planten op het aanrecht of in hangpotten. Daarnaast zal je merken dat de groene touch een positieve invloed heeft op je humeur tijdens het koken. De planten kunnen zelfs een aanvulling zijn op het kruidenrek. Denk bijvoorbeeld aan basilicum, rozemarijn en munt.

keuken


Open planken

Wat je ten vierde tegenwoordig vaak ziet in keukens, zijn open planken. Vervang daarom een deel van je bovenkasten hierdoor. Je kan deze dan gebruiken om mooie serviesstukken, glazen, kookboeken of planten tentoon te stellen. Het geeft meteen een luchtig en open gevoel, terwijl je handig overzicht hebt over alles wat erop staat.

keuken

Tegelaccenten

Tot slot hoef je niet per se te kiezen voor neutrale tegels in je keuken. Tegelaccenten zijn namelijk een eenvoudige manier om de ruimte meer sfeervol te maken. Creëer bijvoorbeeld een tegelwand achter de gootsteen, of leg een origineel patroon op de vloer. Het resultaat zal hoe dan ook levendiger ogen.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *