5x Zelf de badkamer renoveren

Is je badkamer wat verouderd en heb je ondertussen wat gespaard om deze een opknapbeurt te geven? Dan kan je makkelijk zelf aan de slag, zo lang je voldoende rekening houdt met bepaalde zaken. Je kan namelijk niet renoveren zonder plan, dus het hele proces start hierbij. Verder is het een kwestie van slimme keuzes maken, zowel op vlak van uitstraling als in duurzaamheid. Volgende 5 tips helpen je alvast op weg.

Stel een badkamerindeling op

Je weet wellicht perfect hoe de ideale badkamer eruit ziet voor jou, maar toch kan je nog niet meteen aan de slag. Neem pen en papier bij de hand en denk eerst even na hoe je de beschikbare ruimte zal inrichten. Op die manier verloopt de renovatie een stuk vlotter, en voorkom je fouten achteraf. Twijfel je toch nog over de uitstraling ervan? Op Pinterest vind je een overvloed aan inspiratie.

badkamer

Less is more

Probeer die vele inspiratie te beperken tot één concreet idee, in eenzelfde bepaalde stijl. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat de uiteindelijke uitstraling van je badkamer enorm chaotisch zal zijn. Een rommelige badkamer is dan ook iets wat je absoluut wil vermijden, en om die reden geldt ‘less is more’. Geef dus steeds prioriteit aan kwaliteit, en niet aan kwantiteit.

badkamer


Hergebruik kwaliteitsvolle elementen

Je hoeft echt niet al het sanitair te vervangen. Als er zaken zijn waarvan de werking nog steeds optimaal is, kan je deze gerust hergebruiken. Is de douchecabine bijvoorbeeld helemaal nog niet aan vervanging toe? Maak hem dan simpelweg even schoon.
Zo maak je duurzame keuzes, waarmee je ook nog eens bespaart in je portemonnee.

Voorzie voldoende (ingebouwde) opbergruimte

Ideaal gezien is je kastruimte ingebouwd of bevind deze zich onder de lavabo om ruimte te besparen. Maar wanneer dat niet kan, kies je toch een kast die niet is ingebouwd.
Rondslingerende rommel zal de plaats in je badkamer al snel verminderen, en laat dat net hetgeen zijn wat je niet wilt. Bovendien zal je zo je spullen sneller terugvinden op een hectische ochtend.

badkamer


Besteed extra aandacht aan voegen

De tegelkeuze is belangrijk voor een mooie uitstraling, maar vergeet hierdoor het belang van voegen niet. Het sluit vuil en water af, compenseert kleine verschillen in grootte tussen afzonderlijke tegels en het verstevigt installaties. Gaat het om tegels in een vochtig gedeelde zoals de douche? Kies dan voor synthetische voeg. Voor andere plekken is cementgebonden voeg geschikt.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *