Wandrekjes, uit de kringloop, van Tomado, HEMA, of IKEA ik hou ervan. Boven mijn bureau heb ik al een lange tijd een rek hangen van de HEMA. Het rek is eigenlijk een inspiratie bron voor mij. Door de inhoud van het rek steeds weer te wisselen met leuke items, krijg ik kleuren combinatie inspiratie en ideetjes. Wat ik weer toe pas in mijn interieur.

Maar ik hoor ook wel eens van mensen dat ze het lastig vinden om een rek te vullen. Wat kan je erin doen? wat oogt gezellig maar niet te druk? Vooral dat laatste kan snel gebeuren als je het niet goed aanpakt.

Ik geef je 8 styling voorbeelden in mijn eigen rek. Eigenlijk zijn er 2 dingen die voor mij de rode draad zijn in het stylen.

1. Thema 2. Kleur

Als je deze 2 dingen in je achterhoofd houdt wordt het stylen al veel makkelijker. Zorg voor een thema, en voer dit trouw door. En zorg dat alles qua kleur op elkaar afgestemd is.

Ik zal je 8 voorbeelden laten zien:

1.

rek 1

Thema keuken porselein, kleur blauw/wit/goud Je ziet dat je gerust meerdere kleuren kunt gebruiken als ze maar terugkomen. Het liefst meer dan 1 x per item. Zo heb je een mooie verzameling (overigens low budget allemaal van de kringloopwinkel) en oogt het niet druk.

 

2.

rek 2

Een rek bomvol kringloopschatten. Maar doordat de de items ook weer op elkaar afgestemd zijn in materialen en in kleuren oogt het wederom niet druk. Het kleur thema van dit rek is ; wit goud, hout, groen

3.

rek 3

Kleur in huis hoeft niet druk te zijn. Ook hier weer een pastel verzameling bij elkaar gezet. Zolang je van alles in ieder geval minimaal 3 stuks hebt, en de kleurtjes passen bij elkaar heb je een mooie collectie wat 1 geheel is.

 

 

4.

rek 4

Botanisch, een plantengroep is altijd leuk. Maar hier heb ik wel rekening gehouden dat de kleur potten bij elkaar passen. Zo is het geen rommeltje.

 

5.

rek 5

Hier heb ik de kleuren van het bureau (jaren 80/90 stijl) doorgetrokken in het rekje.

6.

rek 6

Het plakken van papier achter een rek geeft ook een leuk effect. Hier heb ik er voor gekozen om wit en roze als kleur thema te hebben, en dieren als onderwerp.

7.

rek 7

Verzamelen is leuk, maar verzamelen in de zelfde kleur geeft rust!

8.

rek 8

Ook hier na eventjes een paar dagen verzamelen bij de kringloopwinkel een leuke regenboog collectie gemaakt.

 

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met wat voorbeelden! Welk rek vind jij zelf het mooiste? laat een reactie achter!

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *