Archief kast

Soms ben je op zoek naar een kast, maar heb je eigenlijk nog geen idee wat voor kast. Met die insteek was ik afgelopen week aan het struinen op Marktplaats.

Om mijn interieur zo afwisselend mogelijk te hebben voor fotostyling gebruik ik vaak kussens. Sierkussens zijn namelijk ideaal om een kamer in een bepaalde kleur stijl te brengen.

Ik heb inmiddels al een hele verzameling bij elkaar, en ik doe geregeld weer een nieuwe hoes om een kussen. De kussens zijn daardoor een soort verrassings eieren geworden want er zit inmiddels een verzameling aan hoesjes in verstopt.

1 nadeel van het verzamelen van sierkussens is dat ze gigantisch veel ruimte in beslag nemen. En dan komen we weer op het punt waarom ik aan het struinen was op Marktplaats. Ik zocht een kast voor mijn kussens.

Archief kast

Het moest een diepe kast zijn dus groot, maar ook weer niet te aanwezig. En natuurlijk niet te duur! Ineens kwam ik een oude archief kast tegen. Deze kasten zijn natuurlijk ideaal vanwege de diepe laden. En ik vind zelf dat industriƫle ook erg stoer en leuk. De kast bleek te koop te zijn bij een goede kennis die ook nog eens om de hoek woonde! Ideaal (-:

archief kast make over 1

Maar blauw was niet de kleur die ik in mijn hoofd had. Veel te aanwezig, het moest wit worden.

archiefkast make over 2

Omdat ik de laatste tijd nogal in de ban ben van spuitbus verf (lekker snel!) besloot ik om de kast te gaan spuiten. Maar na een bus of 3 leeggespoten te hebben merkte ik dat dit geen doen was. Ik stond buiten, de verf waaide voornamelijk weg, en er ontstonden een soort van wolken op de kast.

archief kast 5

Het leek eigenlijk zo realistisch dat ik nog even overwoog om er een wolken kast van te maken!

Maar ik kreeg er toch de kriebels van, ik had wit in mijn hoofd dus het moest ook wit gaan worden.

Ik besloot om de kast met lakverf nog even een laatste laag te geven met een lak roller. Iets minder strak als een gespoten kast, maar het resultaat was tenminste echt wit.

archief kast 3

Let er wel even op dat je goede lak koopt. Deze lak was op waterbasis, maar op terpentine basis is beter. Mijn kast is nu heel gevoelig voor krasjes.

Ik besloot de greepjes goud te spuiten

greepjes goud 1

En in de aantekening vakjes deed ik nieuw fris lila kleurig papier.

 

greepjes gud 2

En het resultaat mag er zijn!

archiefkast klaar

Heerlijk veel extra opbergruimte. En door de witte kleur ook niet te aanwezig in de ruimte die ook al een witte basis heeft.

Fijne avond!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

2 Comments

Kathleen

Hey, leuk wat je met je kast gedaan hebt.
Dat je kast gevoeliger zou zijn voor krassen omdat je watergedragen verf hebt gebruikt klopt niet hoor.
Nog een voordeel van watergedragen verf: je kastje zal niet verkleuren. Lichte kleuren in alkydverf zullen altijd verkleuren.

Liefs Kathleen

redactie

Ik had het idee dat de watergedragen verf op metaal niet zo’n lekkere combinatie was. Het hechte veel minder goed dan op hout. Maar misschien lag het ook aan de kwaliteit verf! Het kwam van de Action (-: dank voor tip! liefs Annemarie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *