Van 80s pastel, naar back to basic

Ik ben dol op op serviesgoed. Theepotten, kopjes, het kan mij niet genoeg zijn. Het leukste vind ik om ze in mijn “show kast” te zetten op kleur. Een mooi bij elkaar passend geheel daar wordt ik erg blij van.

Pastel

Zo begon ik een jaar of 2 geleden met pastel. Deze kleur zag je overal, en ook ik werd aangestoken door deze vrolijke trend.

Lekker zoet, en gezellig.

basic

Bijna alles op deze foto is gevonden in de kringloopwinkel. Ik hou van veranderen, en dat mag natuurlijk geen dure hobby gaan worden. En het is ook leuk om elke keer weer voor een klein prijsje iets te vinden voor je verzameling.

Soberder

Maar het afgelopen jaar zag ik een verschuiving in de servies trend. Het werd allemaal wat soberder. En om even de titel te benoemen: ” Back to basic”. Net als het interieur dat steeds puurder wordt met hout , marmer en metaal wordt ook het servies meer in deze stijl.

Low budget winkels

In de low budget winkels zag ik het basic servies al opduiken. Xenos, Flying tiger, Action

Flying tiger geglazuurd keramiek

Servies van Xenos met subtiel stippeltje, en weinig poespas. Het doet zelfs een beetje denken aan de jaren 70.

 

Action en Xenos bron; pinterest.

Het servies oogt alsof het met de hand gemaakt is. Even helemaal terug naar de basis.

Kringloopwinkel

Nu vind ik het altijd het leukst om zo’n nieuwe trend uit de kringloopwinkel te halen. Het kost dan wat meer tijd, maar de voldoening is des te groter!

De kopjes, de vaasjes, alles komt uit de kringloopwinkel. Behalve de zwarte koffiekan, deze kwam van IKEA.

Ook de Serax cactus vaas vond ik vorige week in de kringloopwinkel!

Flesje uit LAB en natuurlijk weer uit de kringloopwinkel

Van oude vaasjes, tot theekopjes, na een paar maanden had ik mijn kast al aardig vol.

En ik moet zeggen, deze nieuwe trend bevalt mij wel. Het oogt rustig en puur.

 

En mooi in combinatie met het fluitenkruid wat ik gisteren plukte langs te weg (-;

Wat is jouw stijl? laat een reactie achter!

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *