Ik ben momenteel bezig met het inrichten van een logeerplek bij ons thuis. Binnenkort krijgen wij een loge (lees een volwassen iemand die je niet even weg kan stoppen op de kinderkamers ) dus er moest iets georganiseerd worden.

Omdat wij niet een kamer zomaar “over” hebben moet er een bed komen in onze extra woon/werk kamer.

Gratis

Ik was er nog niet helemaal uit wat voor bed er moest komen totdat ik ineens afgelopen september bij de weg een bed zag staan.

Niet misschien mijn eerste keuze, maar ja gratis! Ik zou toch gek zijn als ik dit mooie bed liet staan?

De meneer waarvan het bed was ging emigreren en dit paar jaar oude bed stond op de logeerkamer en was nauwelijks gebruikt.

bedbank 14

Ik dacht er eerst nog aan om het bed een ander kleurtje te geven, maar vond bij nader inzien zwart ook wel wat stoers hebben.

Matras testen

Toen ik afgelopen week ook nog eens werd benaderd om een matras te testen van Emma matrassen was het plaatje helemaal compleet.

de perfecte timing! Het Emma matras mag je 100 dagen testen en daarna retour sturen als het het je niet goed bevalt. Ik heb inmiddels het matras al een paar dagen in huis en ik snap dat ze dit durven te zeggen want het ligt als een wolkje.

emma 3

En het leuke aan dit matras vind ik de stoffen rand. Hierdoor lijkt het het niet zo typisch op een matras, en kan je het ook gewoon gebruiken bij het inrichten van een zithoek in de woonkamer. (was mijn eerste plan zie mijn blog vorige week )

Maar aangezien het bed nog steeds op zolder lag te wachten heb ik afgelopen weekend geprobeerd het bed zo te stylen dat het een beetje aansluit in de woon/werk kamer.

Eerst heb ik een neon roze versie gemaakt gecombineerd met stoer zwart wit en een rotan stoeltje (wat weer een beetje warmte geeft in de ruimte)

bedbank 8 bedbank 9 bedbank 11

Wanneer er lekker veel kussens op het bed liggen krijg het al snel de uistraling van een bank.

Urban jungle

Deze stijl geeft mij zelf het prettigste gevoel. De groen tinten werken rustgevend op mij.

 

bedbank 1 bedbank 2 bedbank 3 bedbank 4

Op het matras heb ik een dekbed met print gebruikt. Handig als sprei en bescherming. Ik kocht dit dekbed vorig jaar bij Kwantum. Ideaal zo’n deken hij heeft ons hele huis al gezien. Bij de kinderen op het bed in de winter, en lekker knus en warm op de bank.

Om nog iets meer een bank gevoel te krijgen heb ik ook extra grote kussens gebruikt. Het witte kussen achterin komt van IKEA is 65×65 cm (dons) Ik heb er nu eentje staan, maar met mooiste is eigenlijk als er 2 of 3 naast elkaar als basis komen te liggen. Dit is ook echt wel nodig om een beetje stevigheid te krijgen in de rug.

Ik hoop dat onze gasten hier heerlijk zullen slapen!

Welke stijl vind jij het mooiste? laat je een reactie achter onder dit blog ?

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

4 Comments

Stijn

Hoewel ik zot ben van roze, vind ik de 2de toch het mooiste.
Zoals je zelfs al schreef rustgevend en vooral ook zeer uitnodigend!

redactie

haha ja dat was echt een gelukje ! zie je tegenwoordig niet zo vaak meer sinds marktplaats bestaat (-;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *