Ik ben een behang fan. Al jaren lang heb ik in huis wel ergens 1 muur in de woonkamer met behang. Juist als je alle muren neutraal houdt het liefst wit, dan is 1 behang muur een mooie eyecatcher in je interieur. En dit mag dan ook best een beetje een druk behang zijn vind ik zelf want juist dan springt het eruit.

Ook vind ik het mooi om een behang muur te “breken” met een interieur item ervoor zoals een kast of een bank. Ook dan zul je zien dat de print helemaal niet meer zo erg aanwezig is.

We hadden al een jaar of 3 Room 7 behang en deze maakte nu plaats voor nieuw behang van webshop Behangwereld.nl . Vooral de dieren categorie bij volwassenen en kinderen is mijn favoriete groep om uit te kiezen.

behangwereld 6 behangwereld 7 behangwereld 8 behangwereld 9 behangwereld 10

Uiteindelijk heb ik gekozen voor een jungle behang , lekker veel groen in huis in deze kale donkere wintermaanden. De rollen zijn €17,95 per stuk wat ik een erg prettige prijs vind.

Waar je wel op moet letten is dat je bij papier behang op de ouderwetse manier moet behangen. Dus een tafel (of grond) om de vellen in te smeren. Vlies behang is ook een mogelijkheid, dan hoef je alleen de muur in te smeren ipv het behang zelf. Is iets makkelijker misschien, maar je betaald er ook weer een stukje meer voor. Bij de behangwereld heb je keuze uit beiden.

En omdat ik nou net gevallen was op de prachtige jungle print wat papier behang is gingen wij dus behangen op de ouderwetse manier!

behangwereld 2

Vlies behang kan je wel heel makkelijk verwijderen zonder stomen, en zelfs dan geschikt voor hergebruik.

behangwereld 3

Met traditioneel behang moet je het behang baan voor baan insmeren, en laten inwerken

behangwereld 1

Het resultaat!

behangwereld 4 behangwereld 5

Ik heb er nu een werkhoekje van gemaakt met een oude industriële kast , maar dit zal zeker regelmatig veranderen. Via mijn instagram zal dit zeker voorbij komen de komende tijd.

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie