Heb je huisdieren en moet je er niet aan denken dat hen iets overkomt? Voor veel mensen geldt dat ze de rekening niet zouden kunnen betalen wanneer hun huisdier ineens (intensieve) medische hulp nodig heeft. Een huisdier kan altijd iets overkomen en dus is er altijd een kans dat je met hem naar de dierenarts moet.

huisdierenverzekering


Omdat je je trouwe viervoeter ook geen zorg wilt onthouden omdat je hem niet nodeloos wilt laten lijden, is het daarom goed om te kijken of de huisdierverzekering Univé iets voor je is. Met deze verzekering kun je namelijk voorkomen dat je torenhoge kosten moet betalen voor een behandeling bij de dierenarts en kun je je huisdier de zorg geven die het nodig heeft. 

Dit kun je van een huisdierverzekering verwachten 

Wanneer je een huisdierverzekering afsluit, kun je heel veel kostenposten voorkomen. Laat je bijvoorbeeld je hond vaak loslopen en raakt hij eens bij een ongeluk betrokken, dan kun je je huisdierverzekering gebruiken om de onkosten te dekken.
Een behandeling bij een dierenarts loopt al snel op en voor sommige baasjes is dit een heuse aderlating.

Met een verzekering achter de hand wordt maar liefst tachtig procent van het eindbedrag vergoed. Je kunt zelf bepalen tot welk maximum je je huisdier wilt laten verzekeren.

huisdierverzekering


Je merkt het, je moet nog altijd een deel zelf betalen, maar dat is een peulenschil vergeleken met het totaalbedrag. Ook goed om te weten; je mag zelf je dierenarts uitkiezen.
Heb je dus een specialist die heel goed is voor jouw viervoeter, dan kun je hem door deze specialist laten behandelen. Dat komt de zorg voor jouw huisdier alleen maar ten goede. 

De huisdierverzekering in de praktijk: je hond goed verzekerd 

Stel, je hebt een hond en die wil je graag goed verzekeren want je wilt hem kunnen geven wat hij nodig heeft. Je kunt een hondenverzekering bij Univé afsluiten waarmee je een groot deel van je hond zijn zorg, kunt betalen. Denk hierbij aan consulten wanneer je hond ziek is, aan onderzoeken wanneer de dierenarts zeker van diens zaak wil zijn.

huisdierverzekering


Ook de eventuele medicijnen die je hond voorgeschreven worden, kun je met je verzekering grotendeels betalen. Is er een operatie nodig? Ook dan kun je de kosten van deze ingreep declareren bij je verzekering. Mocht je hond niet meer te redden zijn, dan kun je ook de kosten van het laten inslapen van de hond laten betalen door je verzekering.

Hiermee voorkom je dat je in de financiële problemen komt, omdat je je huisdier wilde geven wat het nodig had. Let op; er zijn ook kosten die niet betaald worden. Denk hierbij aan sterilisatie of castratie, alternatieve behandelingen of klachten die al bekend waren voordat je de verzekering afsloot. 

Wil je je verzekering nog verder uitbreiden?

Wanneer je echt het beste voor je hond en voor jouw portemonnee wilt, kun je je polis nog verder uitbreiden. Wat dacht je bijvoorbeeld van beweegzorg. Hiermee kan je hond bijvoorbeeld gebruikmaken van fysiotherapie wanneer dat nodig is.

Ook kun je het gebit van je viervoeter extra verzekeren, zodat dit altijd in goede staat blijft. Reis je veel? Neem dan ook een reisverzekering voor je huisdier.
Zo kunnen jullie beiden zeker zijn dat jullie een zorgeloze vakantie tegemoet gaan. Kijk voor meer info op de site van je verzekeraar. 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *