Ben jij er op tijd bij met de CV ketel onderhouden? Het onderhoud aan jouw ketel moet ieder jaar gebeuren, omdat het grote voordelen op kan leveren voor zowel de ketel als jouw huishouden.
Dit apparaat zorgt er namelijk voor dat er voldoende warmte in huis is in de koude wintermaanden, maar ook om jou warm water te geven voor het douchen en de schoonmaak.

cv ketel


Zonder een goed onderhoud kan het zomaar zijn dat je dit comfort en de gemakken niet meer ervaart. Voordat je het weet, geniet je niet meer in jouw eigen woning. Maar waarom zou je dan echt op tijd erbij moeten zijn met het onderhoud? Na het lezen van onderstaande informatie maak je snel een afspraak voor jouw ketel.

Potentiële problemen sneller opgespoord

De cv-ketel onderhouden gebeurt in eerste instantie vanwege het voorkomen van problemen. Een tijdig onderhoud van de ketel zorgt voor een preventie van veelvoorkomende problemen, zoals het niet meer werken van de verwarming en het hebben van een koude douche.
Niemand wil wakker worden in een koud huis of uitsluitend koud douchen. Met een regelmatig onderhoud kun je de potentiële problemen opsporen en voorkomen dat het steeds verder escaleert.

cv ketel


Kleinere reparaties kosten immers minder dan het vervangen van jouw volledige ketel. En deze kostenbesparing gaat verder dan alleen bij de problemen. Een goed onderhouden ketel werkt efficiënter, waardoor je een lagere energierekening hebt.

Minder onaangename verrassingen met de ketel

Het jaarlijks CV onderhoud doe je dus vooral voor een flinke kostenbesparing en de preventie van de problemen. Alle onderdelen werken weer soepel en je krijgt weer meer warmte in huis. Het kan ook veel onaangename verrassingen voorkomen.
Stel je voor: je wordt wakker in de winter en jouw verwarming doet het niet. Of je stapt onder de douche en het water blijft koud. De CV-ketel werkt niet meer.
Het zijn verrassingen waar je het liefste niet mee opstaat en wat jou ook nog eens een flinke kostenpost oplevert.
Door het onderhoud uit te voeren en periodiek alle onderdelen te laten controleren zorg je er dus voor dat een plotselinge uitval niet vaak meer voorkomt. Met een kleine investering voorkom je dus hogere kosten.

De levensduur van de ketel verlengen

Een laatste reden voor het jaarlijks cv-o​​nderhoud is vanwege het verlengen van de levensduur van de ketel. Iedere dag werkt de ketel om jou van alle gemakken en het comfort te voorzien.
Doordat de ketel een flinke investering is, wil je niet snel tot vervanging van het volledige apparaat overgaan.
Doordat je kleine problemen snel verhelpt en de ketel in topconditie houdt, zal de levensduur van het apparaat aanzienlijk verlengen.

De kleinere reparaties zorgen immers voor minder hoge kosten dan wanneer je de volledige ketel opnieuw moet monteren. Je kunt alle dagelijkse activiteiten weer uit blijven voeren. Zorg er dus voor dat je het onderhoud op tijd inplant, zodat de monteur je kan helpen bij het verkrijgen van dit comfort.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *