Mix design met vintage

De mix van oud en nieuw design bij mij thuis is ooit uit nood ontstaan. Geld om alles maar nieuw aan te schaffen was er niet altijd, dus zocht ik mijn geluk in de kringloopwinkel. Vaak met succes, want ik vond daar dus echt van alles! 50% van mijn interieur. Het is dus echt een mix van oud en nieuw bij mij thuis.

Maar ondanks al die mooie oude pareltjes, ben ik ook dol op nieuw design. Vooral Scandinavisch en modern. Ik koop veel bij IKEA, maar een duur design glipt er ook wel eens tussendoor.

VESTA

Om te laten zien hoe goed je oud en nieuw kunt combineren , heb ik laatst uit de meubelboulevard een hele mooie design stoel meegenomen van Kartell. Het grappige is dat het eigenlijk een tuinstoel is. Maar bij Kartell loopt binnen en buiten interieur nog wel eens door elkaar. Veel ontwerpen zijn van kunststof gemaakt, en het kan daarom vaak beiden prima.

Mijn oog viel op deze stoelen

 

mix

Strak vormgegeven stoel van kunststof. De Kartell Generic A van designer: Philippe Starck

Deze stoel kost €139 x 4 (tel maar uit) Voor iemand als ik die graag nog wel eens met stoelen wisselt wordt dat een dure grap om er 4 te kopen.

Ik nam er daarom maar eentje mee. De mintgroene , een heerlijk fris kleurtje waar ik een zwak voor heb.

Aan onze tafel hebben we al 2 witte kringloop stoeltjes staan van van een euro of 10 per stuk. Omdat mix en match helemaal hip is aan tafel, kan je zo’n nieuwe stoel dus prima mixen met oude stoelen.

Zo’n mooie nieuwe stoel erbij zorgt net even voor een beetje meer lef. Een mooi contrast de combinatie met de oude vintage stoeltjes, klepbank en kast. Voer je alles vintage door kan het soms als je niet oppast een beetje oudbollig worden. Dit is nu totaal niet het geval.

Deze stoel heb ik even geleend dus gaat weer terug. Wil je de stoel in het echt bekijken kan je terecht bij Vesta. Benieuwd wat ik blog voor Vesta ? bezoek dan eens mijn blog pagina . Ik laat daar o.a. zien hoe je meubelboulevard interieur ( wat er in de winkel vaak erg mooi gestyled uit ziet) uiteindelijk thuis kunt stylen.

Fijne dag!

 

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *