Ik was vandaag op de Vismarkt in Groningen , waar altijd veel bloemenkramen te vinden zijn. Mijn oog viel meteen op knal roze en blauwe bloemen. Zo fel van kleur, dat je er niet omheen kon om ernaar te kijken. Wat is dat voor bijzonder soort? vroeg ik de bloemenman.

Geverfd

Maar het was niet wat het leek , het was geen bijzonder soort, de bloemen bleken geverfd! Niet met een spuitbus, maar vanuit de steel. Wat zielig was mijn eerste gedachten, een bloem denkt lekker water te nuttigen, maar krijgt daarvoor in de plaats een eng kleurig goedje toegediend. Voedingskleurstoffen worden daarvoor ook wel eens gebruikt, en dat klinkt al wat minder eng.

Desondanks stond de bloem er toch fleurig en fris bij. En omdat ik ze toch al in handen had besloot ik ze mee naar huis te nemen.

Eens kijken of het mensen bij ons thuis opvalt dat deze bloemen een nep kleur hebben. Ik heb ze in ons raam nisje gezet. Iedere voorbijganger en bezoeker van ons huis kan er van meegenieten.

Eigenlijk is het ook onzin om geverfde bloemen te kopen. Natuurlijke bloemen zijn ook al prachtig genoeg. Misschien zijn wij in Nederland ook wel een beetje verwend met zoveel keuze aan snijbloemen , dat geverfde bloemen eigenlijk niet zo heel veel toevoegen.

Desondanks best leuk om een keertje in huis te hebben, en ze doen het goed op de foto!

bloemen-1 bloemen-3

Vloerkleed is van Beija Flor

bloemen-5

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *