Tijd om je tuin aan te passen? Denk ook eens aan het kopen van online grind bij Amagard

In de zomer willen we allemaal genieten van een heerlijke tuin. Misschien deels beschut of juist lekker in de late avond in het zonnetje, als we thuiskomen van een bedompt kantoor met airco.

We zijn in Nederland verzot, zo niet verslaafd, aan tegels in de tuin.
Maar tegels zijn niet altijd even goed bestand tegen langdurige en hevige regenval.
Vele groen, maar ook grind, kan een alternatief zijn voor je tuin. Wat maakt dit materiaal geweldig voor je tuin en waar vind je de beste soorten grind?

Grind en stenen zijn ideaal voor een watervaste tuin

Je hebt het misschien wel gemerkt, maar het is steeds vaker langdurig nat of juist langdurig droog in ons land.

Dat betekent dat je tuin daar ook op moet zijn voorbereid. Water dat op tegels terecht komt kan een plas vormen met allerlei overlast van dien.

Hoewel je tuin helemaal van gras maken een oplossing is, willen we misschien niet allemaal aan de slag met de grasmaaier. Grind en keien voor de tuin van Amagard.com zijn in dat geval een goede oplossing.
Deze webwinkel is thuis in allerlei soorten tuinmaterialen, van stenen tot zand en grind.

grind

Grind van Amagard is ideaal voor een moderne tuin. Het laat veel meer water door dan gewone tegels en kan daarom perfect dienen als opvulling voor een groot deel van je tuin.

Niet meer alleen in het tuincentrum

Als je eenmaal de knoop hebt doorgehakt om sierstenen of grind in je tuin te plaatsen, zul je al snel naar de plaatselijke bouwmarkt of het tuincentrum gaan om de perfecte soort steen voor jouw tuin te vinden. Helaas kan het aanbod aan stenen je daar misschien tegenvallen.

Gelukkig hoeven we tegenwoordig niet meer naar de speciaalzaak te rijden om grind en stenen te kopen.
Op Amagard koop je al je materiaal gewoon online. Je vindt hier soms meer dan 100 soorten grind en sierstenen zoals grind en split, waarbij je ook meteen de juiste ondergrond erbij kunt kopen. Over die ondergronden, lees je hieronder mee.

Waar komen sierstenen en grind op te liggen in je tuin?

Je kunt grind op allerlei ondergronden storten in je tuin. Meestal worden de steentjes gestort op een zeil of worteldoek maar er zijn ook alternatieven, zoals grindmatten.
Die lijken een beetje op de matten die je ook weleens op parkeerplaatsen met gras ziet. Ze zijn gemaakt van kunststof en hebben openingen waar het grind op rust.

In sommige gevallen is een aangedrukte zand- of grondlaag een goede ondergrond voor je grind.
Dat is meestal voldoende als je kiest voor siergrind waar je niet op zit of loopt. De kans is dan wel wat groter dat er onkruid door je grind komt. Al kan het ook zijn dat je juist graag meer groen in de tuin ziet.

Andere manieren om sierstenen te gebruiken tegen wateroverlast

Sierstenen komen niet alleen in de vorm van kleine grindsteentjes, maar kun je ook op andere manieren toepassen in je tuin.
Je kunt bijvoorbeeld sierstenen gebruiken als barrières. In dat geval kun je deze stenen plaatsen als een soort borders.

grind


Achter de borders plant je veel groen en bloemen, waardoor het regenwater nog beter wegloopt en je bovendien een bijdrage levert aan het bevorderen van de biodiversiteit in je omgeving.

Welke sierstenen kies je voor jouw tuin?

Bij het kiezen van de juiste stenen kun je je creativiteit de vrije loop laten. Houd er wel rekening mee dat niet elk grind hetzelfde is.
Er bestaat bijvoorbeeld een verschil tussen grind en split. Split zijn scherpe steentjes die niet goed zijn afgesleten.
Grind is daarentegen ronder en kleurrijker. Het is prettiger om op te lopen. Split is daarentegen wat steviger en bijvoorbeeld weer ideaal voor je oprit of een pad waar je over loopt met je fiets.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *