Happy wasruimte

De plek waar je wasmachine staat is een plek waar je doelgericht werkt, en waar je het liefst snel weer weg bent. Maar als je vier kinderen hebt (lees veel was!), kom je er vaak. En als je wasruimte dan geen aangename plek is, wordt de was doen een straf.

Ons was systeem in huis was verdeeld over 2 verschillende plekken. Onze wasmachine en droger stonden beneden in de gangkast, en boven op de derde verdieping stond deel 2 waar ook droogrekken stonden.

Het was een hoop gesleep met de was door het hele huis. Altijd op zoek naar plekjes waar het opgevouwen kon worden (meestal op de knieën op de overloop) Nee, wassen werd op deze manier niet mijn hobby. Het moest anders!

Kamer wordt wasruimte

Op de tweede verdieping hadden we nog een kamer beschikbaar waar vroeger een keukentje was. (2 samengestelde huizen) We besloten dat op deze centrale plek in het midden van het huis de complete wasvoorziening moest komen. Mijn wens was dat dit een aangename plek zou worden. Dus geen plastic wasmanden, witte gefineerde kastjes. Ik wilde juist veel warme natuurlijke materialen. Het moest een plek worden waar ik mij prettig voelde om te zijn. Zodat ik het ook vol kon houden om lang bezig te zijn met de was!

Massief hout en natuurlijke materialen

We kozen als basis voor de ruimte massief houten (budget vriendelijk) (grenen)kasten van IKEA. Dit hebben we afgewerkt met vurenhout platen van de bouwmarkt. Een frisse combinatie met de witte vloer die er al lag. Voor de vieze en schone was had ik een sorteer plan bedacht.

In aanbouw

Manden systeem van XENOS

Het leek mij super handig (en mooi!) om te gaan werken met manden. Manden hebben een warme natuurlijke look, wat weer perfect past bij de massief houten kastjes.

wasruimte

Het plan: op iedere slaapkamer een hoge wasmand voor de vuile was. En voor iedere persoon in huis een platte mand in de wasruimte voor de schone was.

En dan natuurlijk de kinderen africhten om zelf hun was op te komen halen!

Ik koos deze hoge smalle mand van XENOS voor op de slaapkamers. Een wasmand is op deze manier geen doorn in het oog!

32x38cm

Vakken kast voor schone was

Ik koos platte manden van XENOS voor in de handgemaakte vakken kast voor de schone was. Na de was kan ik nu heel handig de schone en droge was per persoon in de platte manden doen. Op deze manier kunnen de kinderen altijd hun eigen mandje schone was ophalen. Dit systeem is natuurlijk vooral handig als kinderen wat groter zijn!

Maar ook voor jezelf is het fijn om de was direct even gesorteerd weg te kunnen leggen als je even geen tijd hebt om het in de kasten te gaan opbergen.

maat: 38x28x15 cm
wasruimte

In de handgemaakte kast zit voor ieder mandje een vak!

En voor de warme voetjes vloerkleed ¨Azteken¨ van Xenos (70x140cm)

Garderobe kast

De wasruimte heb ik nog aangekleed met wat luchtzuiverende planten.

Het voelt nu aan als een heerlijke fijne kamer om te zijn! De kamer grenst aan de slaapkamer, waar ook deze zelfde kasten staan. Op deze manier is het echt een (warm) geheel, en oogt de slaapkamer zelfs groter! De kamers worden namelijk door de eenheid meer met elkaar verbonden. Voor wie nieuwsgierig is? In de kasten zit mijn kleding. Dit zijn nu mijn garderobe kasten, zodat ik op de slaapkamer meer ruimte overhoudt voor andere spullen!

wasruimte

Je zou toch niet direct zeggen (als je de apparaten niet zag) dat dit een wasruimte is!?

Wil je ook aan de slag met manden? ik heb ze hier gevonden: XENOS MANDEN

Ben jij ook blij met jouw wasruimte? of zou je er ook wel wat aan willen veranderen? Laat een reactie achter!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

2 Comments

redactie

Wat leuk dat ik je heb kunnen inspreren!! Heel veel succes ! X Annemarie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *