Pilea stekjes

Mijn eerste Pilea kocht ik 2 jaar geleden.

pilea

foto 2017 hier was de Pilea nog best klein

Inmiddels is de Pilea best wel een gehypte plant, je ziet ze op Instagram en in de woonbladen overal opduiken. Maar desondanks dat de plant niet heel erg origineel meer is, ben ik nog steeds fan van deze gekke pannenkoekenstelen!

Stekjes

Het leuke van deze plant is namelijk dat hij zo zichtbaar groeit. Je krijgt echt eer van je verzorging want je ziet hem bijna letterlijk de lucht in gaan. En als je geluk hebt gaat hij ook stekken. Je ziet dan kleine baby plantjes ontstaan bij het stammetje. Mijn Pilea ging na een jaar stekjes afgeven en dat werden er steeds meer. Elke 2 weken (!) was het weer raak.

pilea pilea

Op een gegeven moment stond mijn hele huis vol met die kleine Pilea’s. Ik werd een beetje onrustig van al die rommelige plantjes in de vensterbank er moest een oplossing komen!

Kwantum

Ik spotte deze week bij Kwantum een mooi wandrek.

Licht puur hout met handige verstelbare plankjes. In de aanbieding van €39,00 voor €25,00. Eerlijk gezegd vond ik het nog best een beetje duur voor Kwantum begrippen, maar ik ging toch over stag. Ik moest gewoon een oplossing hebben voor mijn planten verzameling. En georganiseerd bij elkaar staat het toch een stuk leuker dan verspreid door het hele huis. En ik was verliefd op dit mooie houten rek.

 

 

 

 

 

 

Serre

De perfecte plek voor het rek is onze serre. Mocht licht en lekker warm de ideale omstandigheden voor kleine stekjes.

 

 

Alle potjes komen uit de kringloopwinkel. De kringloopwinkel staat meestal zo vol met bloempotten dat nieuw kopen echt niet nodig is. In de kringloopwinkel betaal je hooguit €0,25-€0,50 voor een potje.

De laboratorium fles kocht ik ook in de kringloopwinkel. (€1) makkelijk om de plantjes water mee te geven en het staat ook nog eens erg leuk.!

Helemaal rechtsbovenin heb ik een reageerbuis vaas staan van Studio Hamerhaai Ideaal om de stekjes in te laten wortelen.

En het past ook nog eens erg mooi bij het rek.

Een goede oplossing voor mijn nieuwe hobby !

Fijne dag!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *