Kastje

Mijn dochter heeft al jaren een super leuk kastje op haar kamer. Ooit gekocht bij een vintage webshop. Alleen ze vond de laatste tijd de kleur niet meer zo mooi. Ze is inmiddels alweer 10 jaar, en roze is dan niet meer zo stoer.

kastje

Eigenlijk heb ik best de pest aan verven, dus dat klusje schoof ik maar voor mij uit.

Fusion paint

Totdat ik een tip kreeg via Instagram van Yasmin. Eigenares van meubel en verf shop “Rubywonen” ,

Ze raadde mij aan om eens haar “Fusion” verf te gebruiken.

“100% acrylverf met een bijzonder goede dekking, heeft geen afwerking meer nodig als een wax of vernis”

Deze verf heeft als eigenschap dat het makkelijk is aan te brengen, en dat de voorbereiding minimaal is. En aangezien ik juist die voorbereiding van een verfklus zo vreselijk vind, snap je dat ik daar erg blij van werd!

Champness

We kozen voor de kleur “Champness” een oud blauw grijze tint. Iets minder fel van kleur, en wat volwassener. (kleine meisjes worden groot)

kastje

Als inspiratie bron heb ik haar vloerkleed genomen waar deze kleurtint ook in zat. Dit is even een tip om daar op te letten, zodat je voorkomt dat je ineens een kastje hebt die voor geen meter meer bij je vloerkleed of overige meubels past!

Ik laat een kleur altijd ergens terugkomen.

Zie de middelste blauw/gijze tint.

Verven

Het leuke voordeel van het naderende voorjaar is voor mij, dat het buiten verven weer mogelijk is. Geen rommel in huis, en snel droog resultaat door het lekkere zonnetje.

Vandaag was dan ook een prima dag om het klusje maar eens te klaren!

We hebben het kastje eerst gronding ontvet met allesreiniger en Ammoniak. Maar dit had ook gekund met St.Marc of “Dasty” spray (Wibra)

We kozen ervoor om het kastje licht op te schuren i.v.m. de glanzende lak. (Dit hoeft niet perse, als de kast geen lak resten heeft)

Het verven ging als een tierelier!

Eigenlijk bij 1 streek al super snel gedekt. Maar zelf kies ik altijd voor 2 lagen, omdat je dan toch zorgt dat ook echt alles compleet gedekt is. Omdat de verf zo goed dekte, heb ik maar 1/4 van de hele pot gebruikt! Binnenkort dus weer een ander project (-:

Na een uurtje drogen kon de tweede laag al worden aangebracht .

En daarna was na nog 1 uur drogen in de buitenlucht het hele kastje al klaar. Ik heb nog nooit zo snel een verf klusje afgerond!

Resultaat

Het resultaat mag er zijn!

Mijn dochter is er helemaal gelukkig mee!

Voor meer informatie over deze verf: Fusion paint

online te bestellen bij Ruby wonen !

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

4 Comments

redactie

Aaaah Gwen! Ik hoopte al dat je het blog zou zien (-; Leuk he! kastje was toe aan een nieuw jasje, nog steeds blij mee!

Denise

Súper mooi. Wat een ideale verf. Ga zeker eens een kijkje nemen!
Liefs Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *