Onze kinderkamers thuis zijn kleurig. Niet zwart wit of grijs nee, vrolijke knallende kleurtjes. Kinderen en kleur gaan in mijn beleving hand in hand. Als moeder van 4 kinderen en 4 verhuizingen achter mij heb ik inmiddels al heel wat kamertjes mogen stylen, wat ik met veel plezier deed (hoera weer een verhuizing! ) De babykamertjes waren redelijk rustig, maar de kinderkamers kregen altijd een flinke dosis kleur.

Roze fase

En hoe ouder de kinderen worden, hoe meer je kijkt naar wat bij ze past. Sterker nog, ik laat ze mee beslissen. Mijn 1 na jongste dochter van 5 houd van roze. Dus op haar muur kwam roze, en in de rest van de kamer komt deze kleur subtiel terug. Mijn oudste dochter is de roze fase voorbij en wilde blauw. We kwamen uit op een zacht blauw groene tint; “Vintage blue” van Flexa (een beetje sturen als moeder mag best! )

Vintage en nieuw

Onze kinderkamers hebben net als de rest van ons huis altijd een combinatie van oud en nieuw. Oude kringloopschatten gecombineerd met moderne accessoires in de vorm van prenten aan de muur , een kruk of verlichting. Soms nieuw, soms vintage.

Doordat onze kinderen al 4 verschillende kamers hebben gehad zijn ze erg flexibel geworden, en gaan ze altijd mee met mijn styling grillen. Ze zijn er inmiddels al aan gewend geraakt dat interieur niet voor altijd is. Soms is iets ineens weer weg , (verkocht) ze kijken er al niet meer van op.

Dit zijn de kamers van mijn 2 oudste dochters ;

roosje-kamertje

Dekbed met print komt van de Kwantum (tijd geleden) Streepjes tussenhoezen kwamen van Zeeman en de bloem lamp van IKEA

roosje-kamertje-2

Roos helemaal in haar element

roosje-kamertje-3

Lekker veel kussens op het bed zodat ze er overdag lekker kan zitten lezen

roosje-kamertje-4

Oud jaren 60 bed van de kringloopwinkel gecombineerd met nieuw textiel . De poezenprent is “Molly” van Illeke illustraties

 

kamer-1

Oude rotan stoel “pauw” model van de kringloopwinkel. Groot knuffel potlood is van IKEA

 

kamer-2

Kussengevecht altijd een succes…

kamer-3

Masker aan de muur van Urbanmasq lichtslinger van Cottonballlights

kamer-livia

Bureau van HEMA poster van Oktoberdots tas van “Its a Joke” Retroloekie

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *