Bij mij om de hoek, midden in een woonwijk net 2km vanaf het centrum van Groningen zit al een paar jaar een vintage shop in een oude auto garage. “Salmagundi” aan de J.C. Kapteynlaan 6-8.

Ik fiets er heel vaak langs, maar toch steeds niet de stap genomen om er eens naar binnen te gaan. De winkel zit niet in het centrum, en je denk dat toch (bevooroordeeld ) het zal wel niet zoveel bijzonders zijn.

Nou, daar zat ik toch even goed naast! Ik ging vandaag eens even een kijkje nemen en mijn mond viel open. Een enorme sfeervolle ruimte bomvol vintage interieur, en de grootste collectie reclame letters ooit gezien zat er verborgen achter 2 prachtige grote blauwe deuren.

En in het gebouw zat ook nog eens een super hip lunchcafe compleet in industriƫle-vintage stijl met de meest mooie en lekkere huisgemaakte taarten en hapjes.

Ik liep te struinen tussen al die mooie oude spulletjes en ik was gewoon de enige klant in de vintage shop op zaterdagmiddag (!) Dat kan toch niet ? ging er door mij heen. Het is gewoon een “hot spot” in Groningen daar moeten alle vintage lovers naartoe.

De zaak zit aan het water aan een niet doorgaande weg. Makkelijk parkeren als je met de auto komt. Maar ook de bushalte zit er direct voor aan de weg.

Ideaal om een dagje Groningen mee te beginnen (met een lekker broodje) of te eindigen (met een kopje koffie en taart!)

Om je alvast een beetje in de stemming te brengen heb ik wat foto’s gemaakt.

Ga er zeker een keertje kijken als je een dagje Groningen op de agenda hebt staan!

salma 1 salma 2 salma 4 salma 5 salma 6 salma 7 salma 8 salma 9 salma 10 salma 11 salma 12 salma 13 salma 15 salma 16 salma 18 salma 19 salma 20 salma 21 salma 22

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie