Gedekte feesttafel voor nieuwjaar

We vieren dit jaar allemaal kerst in huis. En ook al kunnen we niet groots uitpakken, de gezelligheid hoeft er niet minder om te zijn. Tafelen met je gezin? Een buurvrouw? Een enkele vriend? Er zijn gelukkig nog mogelijkheden om er iets van te maken! En daar hoort natuurlijk een feestelijk gedekte tafel bij! Juist dit jaar extra lekker om daarmee uit te pakken!

Xenos

Voor serviesgoed ga ik al jaren naar de XENOS. Borden, kopjes, theepotten, ik koop het al sinds de jaren 90 in deze winkel. Voor mijn feestelijke dinertafel besloot ik online bij de Xenos te bestellen. Lekker makkelijk, en helemaal gepast in deze tijd want ik hoefde de deur niet uit.

Als ik een styling plaatje wil maken kies ik altijd erg zorgvuldig de kleuren uit. Want als je rekening houdt met op elkaar afgestemde kleuren, krijg je het mooiste plaatje. Niet te druk, en een passend geheel dat vind ik belangrijk.

Zwart,Goud en Kristal

Het kleuren pallet waar ik voor koos was: Zwart-Goud-Kristal. Het fijne van vaste kleuren kiezen us dat je het shoppen heel overzichtelijk houdt. Je kan op deze manier namelijk sneller je keuze maken in het enorme aanbod.

gedekte feesttafel

Ik bestelde zwarte borden met gouden rand, goudkleurig tafelkleed, servet ringen dieren , kristallen glazen+kan, goudenvaas, gebaksbordjes vogels en servetten, theelichthouder goud en champagne glazen

Ik heb alles even een tag gegeven zodat je het kunt opzoeken in de webshop als je wilt!

gedekte feesttafel

Het kleed is van dun kunststof. Ideaal om te reinigen!

Ik heb nog even geprobeerd de kreukels te verwijderen maar dit kan lastig omdat het kleed van kunststof is. Maar als de tafel eenmaal vol staat zie je er niets meer van, en gaan de kreukels er vanzelf wel uit.

gedekte geesttafel

Met zwarte borden kan het al snel een beetje vlak worden in de styling. Daarom heb ik gekozen voor een opvallende blikvanger, en dat zijn gebaksbordjes met kraanvogels. Helemaal in de trend van nu!

TIP: Een bordje met een mooi motief op een effen bord geeft een gedekte tafel direct een feestelijke uitstraling!

Het gouden bestek heb ik al een paar jaar. Maar ook bij XENOS is dit online verkrijgbaar.

gedekte feesttafel

Voor ieder kind aan tafel bestelde ik een eigen servet ring. Iets leuks wat met feestmomenten weer tevoorschijn gehaald kan worden. En een mooie herinnering voor later!

gedekte feesttafel

De goudkleurige vaas met Oosters tintje geeft de tafel ¨Glam¨ Ik heb er rode besjes opgezet voor het winterse gevoel. En in de lente en de zomer zet je er een mooi veldboeketje in, en dan kan je deze tafel weer opnieuw inzetten voor een feestelijke gelegenheid!

Het bordje met de vogels geeft je het gevoel alsof er een kunstwerkje op je bord ligt.

In plaats van lange kaarsen in het midden op op tafel heb ik ervoor gekozen dat ieder bord zijn eigen theelichtje heeft. Dit goudkleurige theelichtje kost maar €1,29 pst. Op deze manier kan je heel budget vriendelijk voor elke gast een eigen lichtje neerzetten. En mijn kinderen vinden het ook erg leuk om een eigen lichtje te hebben!

De champagne glazen zijn er ook in het doorzichtig lichtgoud. Omdat er al heel goud om tafel staat, heb ik gekozen voor de grijze variant. Wat natuurlijk weer mooi kleurt bij de borden

Laat het einde van het jaar maar komen! Met deze tafel gaan we klein maar heel fijn het nieuwe jaar in!

TIP! Via mijn @keeponstylingcom INSTAGRAM geef ik een kadobon weg voor een servies!! Check it out!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *