Mooie fauteuil verstopt

Dat het steeds lastiger is om in de kringloopwinkel voor een klein prijsje een mooie fauteuil te vinden heb ik onlangs in mijn blog al eens verteld. De prijzen in de tweedehandswinkels stijgen de pan uit.

Maar dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is. Je moet wat meer je best doen, en de tijd nemen. (tip)

Kringloopwinkel

Vandaag had ik zo’n typisch gevalletje. Ik zag ik de kringloopwinkel een licht kleurige houten fauteuil staan met lelijke kussens. Maar het lichte frisse hout viel mij meteen op. Zo’n mooi frame, dat past toch helemaal niet bij die lelijke kussens ? Ik besloot de stoel van dichterbij te bekijken. De kussens bleken er helemaal niet origineel bij te horen, en konden er vanaf. En wat daar voor moois onder zat…..

fauteuil

Je zou er toch zo aan voorbijlopen ?

lelijk eentje

Ik was meteen om. Wat een mooi fris stoeltje zat er onder de lelijke kussens verstopt. Het zou zo een hedendaags model stoel kunnen zijn. Maar dat was het niet. De stoel oogde gebruikt en niet nieuw, maar wel fris. Ik twijfelde of het een IKEA stoel was of misschien wel een design stoel. Maar omdat ik het model zo leuk vond maakte het mij eigenlijk niet uit. Ik nam hem mee naar huis.

fauteuil

Thuisgekomen keek ik even in mijn stoelen bijbel, en kwam ik tot de conclussie dat de stoel geïnspireerd was op het design van Jens Risom.

fauteuil stoel

Nu zie je wel dat deze stoel toch net ff anders is, maar de stoel is er wel duidelijk op geïnspireerd.

Duur design of goedkoop design, het maakt mij niet uit. Ik vind het mooi en daar gaat het mij om. De stoel past perfect in mijn stijl van dit moment. Hout, basic, Scandinavisch en fris.

 

fauteuil

Een leuk koopje, voor niet al teveel geld, oud, maar in de stijl van nu!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *