Je ziet het wel eens voorbij komen in woonprogramma’s , van die oude stads foto’s uitgeprint aan de muur. Soms op hout geprint , of op kunstsof plaat, en altijd in het zwart wit.

Maar als je een beetje geluk hebt vind je ook wel eens een oude foto in de kringloopwinkel. Gisteren vond er weer eentje, oud en beetje verkleurd. Hing ooit in een kantoor gebouw in Groningen het adres stond er nog achterop. (wordt ik altijd wel blij van, die extra informatie die je er met een beetje geluk soms bij krijgt!)

Ik vind het leuk om naast onze nieuwe prenten aan de muur, ook een stukje geschiedenis op te hangen. Wij wonen in een oud huis, en een stukje historie mag dan best gezien worden.

En ook leerzaam voor onze kinderen om te zien hoe hun stad er vroeger uit zag. Zo’n foto waar je lekker lang naar kan turen en je je kan verwonderen over die totaal andere tijd van toen.

Mocht je nu ook zo’n oude stads of dorps foto willen ophangen, en je hebt geen geduld om eentje te gaan zoeken in een kringloopwinkel, kijk dan eens op het internet naar een mooie afbeelding en laat hem afdrukken!

groningen-1 grun-2 grun-1

 

 

 

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *