Mijn huis begint inmiddels aardig vol te raken met planten. Vorig jaar nog geen stukje groen te bespeuren, maar sinds dit jaar komen er steeds meer plantjes bij.

Instagram

Ik raakte net als velen geïnspireerd door de planten trend en begon met een cactus. Maar langzamerhand werd dit steeds meer. Zou het verslavend werken misschien ? Inspiratie opdoen werkt ook mee denk ik…Je ziet in woonbladen en op instagram ook het mooiste groen voorbij komen. Waardoor je toch weer in Tuinland dat ene plantje meeneemt die je eerder al eens had gespot. Soms bewust, maar vaak ook onbewust.

Rommelmarkt

De kringloopwinkel en rommelmarkten helpen ook niet mee om de plantenkoorts te beperken. Geregeld vind ik daar de mooiste bloempotten en daar moet natuurlijk wel weer een (nieuwe) plant in.

Zo vond ik vorige week deze prachtige enorme zwaan op de rommelmarkt. Kom wel eens vaker dieren bloempotten tegen , maar zelden zo’n grote.

plant 3

 

 

Op onze kast is inmiddels een wildgroei aan planten ontstaan. Doordat de planten gegroeppeerd staan op 1 plek vind ik het minder rommelig dan bij een verspreiding door het hele huis. De rest van de muur is wit, dus een beetje kleur mocht daar wel bij.

plant 1

Hangplanten, ook bij de kringloop mooie potjes gevonden, waar natuurlijk een plant in moest.

plant 2

Op mijn werkplek precies boven mijn neus zitten deze plantenvriendjes. Allemaal gevonden in de kringloopwinkel.

plant 6

Heb je nog een leuke plantentip voor mij? laat het mij weten! info@retroloekie.nl

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie