Rivièra Maison Onlangs werd ik benaderd of het mij leuk leek om eens kennis te maken met Rivièra Maison. Een Nederlandse meubel winkel al 70 jaar (!) actief in ons eigen land.

Alleen dat is eigenlijk al een reden om mij eens wat meer in dit interieur merk te gaan verdiepen. Want 70 jaar lang een winkel hebben is natuurlijk al best een grote prestatie op zich!

Van bloemsierkunst naar interieur

In 1948 opende Jacques en Dini Teunissen een bloemenwinkel ‘Rivièra Bloemsierkunst’ aan de Amsterdamse Overtoom. Na lang tot ver in de jaren 70 professionele bloem sierkunst te hebben geleverd, begon zoon Henk Teunissen (eigenlijk pas) in 1985 met interieur accessoires. Daarna ging het snel, en schoten de winkels als paddenstoelen de grond uit.

Rivièra Maison

Ik kende het merk natuurlijk ook goed van naam, maar ik had zelf nog nooit iets in huis gehaald. Rivièra heeft in mijn beleving een landelijke uitstraling. En mijn huis heeft dit niet.

Desalniettemin ben ik altijd van mening dat je eigenlijk bij elk merk wel kunt slagen. Als je in staat bent om slim te kunnen combineren. Daarom ga ik jullie de komende tijd kennis laten maken met dit merk. En ik laat o.a. zien hoe ik het toe pas in mijn eigen interieur.

Rotan stoel

Ik ging op zoek in de categorie stoelen.

Rotan is weer helemaal terug van weggeweest. Het mooie van Rotan is, dat het ook eigenlijk een tijdloos product is. Het is meer de vorm die een bepaalde tijdsperiode verraad. Een jaren 90 stoeltje van Rotan kan in sommige vormen weer helemaal niet zo tof zijn om te zien.

Maar sommige modellen hebben een tijdloze uitstraling. Vaak is de regel hoe simpeler vorm gegeven, hoe tijdlozer een fauteuil is.

Een rotan stoel is ook heel gemakkelijk te combineren. Het is zo´n stoel die je er snel even bij zet. Je hoeft helemaal niet consequent deze stijl door te trekken in je huis. Juist door het als een accent toe te passen, is je rotan parel een blikvanger!

Mijn oog viel op de ¨La Mirage Wing Chair¨

Rivièra Maison
Prijs: €299,-

Het zwarte onderstel geeft een stoere industriële look. De natuurlijke kleur geeft een beetje warmte in het interieur. Wij hebben een blauw/grijze vloer dus dat is een mooie warme aanvulling.

Ik kan jullie natuurlijk niet inspireren met stylen, zonder dat ik Rivièra zelf in huis heb, dus de stoel heb ik inmiddels staan!

Het fijne aan deze stoel is dat hij heel dicht geweven is. Geen spijlen. Dit geeft een stukje extra zit comfort.

Het witte vachtje en het ronde kussen maakt het plaatje helemaal af vind ik. Net een beetje meer zitcomfort, en het staat gewoon mooi en warm bij het rotan van de stoel.

Nu is de stoel in winterse stijl, maar straks in het voorjaar gaan er weer andere kussens in. Zo heb je zo elke keer weer een nieuwe look!

Ook benieuwd naar of jouw huis een vleugje Rivièra Maison ?kan gebruiken? TIP! ze hebben nu SALE! in de webshop!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *