Rotan Papasan Stoel

Misschien ken je ze nog wel uit de jaren 70. De zogeheten “Papasan” stoel oorspronkelijk afkomstig uit Indonesië . Een ronde rotan/bamboe stoel met een heerlijk zacht “nest” zitvlak.

Jaren 70

In de jaren 70 zag je veel bamboe en rotan in het interieur. En de papasan stoel was ook zo’n typische stoel uit die tijd. Ik keek al een tijdje uit naar zo’n stoel in de kringloopwinkel. Maar als ik een keer zoiets zag staan, was het kussen vies, of het onderstel donkerbruin. Vintage is vaak heel tof, maar soms ook niet meer fris. Ik besloot te gaan zoeken naar een nieuwe versie.

OTTO

Na een tijdje speuren op internet zag ik al snel een hele mooie variant staan bij webshop OTTO. Naast mode, hebben ze namelijk ook een categorie wonen

En daar stond de Papasan stoel die ik zocht!

papasan

Ik zag eerst een witte variant. Mooi en fris, maar ik wilde juist een beetje warmte creëren in onze kamer omdat de muren en de vloer al wit zijn. Een wit onderstel zou dan wel erg clean gaan worden. En we willen natuurlijk wel een beetje gezelligheid in de woonkamer !

Rotan kleur

Ik besloot voor de natuurlijke rotan kleur te gaan. Door OTTO “ecru” genoemd. Juist deze natuurlijke kleuren zie je steeds meer terugkomen in het interieur. Hout, puur, basic is helemaal de trend van nu.

Ik bestelde de stoel van 100cm doorsnede. De 80cm leek mij voor volwassenen wat krap, (wel leuk voor een kinderkamer! ) en de 110cm leek mij te aanwezig.

Na 2 weken had ik de stoel in huis ! Naast dat ie ontzettend gezellig staat, zit hij ook nog eens zalig. Het bovenstuk staat los op het onderstel, dus je kunt ook nog eens zitten in verschillende standen. Kinderen vinden de nest stand vooral erg leuk! Dan staat de kuip helemaal omhoog.

En zo staat ie in de woonkamer! gezellig in de hoek bij het raam.

 

papasan

Buiten

Ik wil de stoel gebruiken voor binnen en buiten. Sinds we een nieuwe tuin hebben met houten vlonders, zet ik geregeld ons binnen interieur naar buiten. Het voelt echt als een stukje extra woonkamer in de buitenlucht. En waarom zou je dan op een harde tuinstoel gaan zitten, als je ook een lekkere fauteuil hebt staan?

En zeg nou zelf, dit staat toch super gezellig?

Bekijk alle Papasan stoelen bij OTTO hier : Fauteuils

 

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *