Schaduw in je tuin of op je balkon zo creëer je dat

De zomer staat weer voor de deur, en daarmee dus ook de zon en warme temperaturen. Heerlijk om dan van de zon te kunnen genieten, maar je hebt af en toe vast behoefte aan een uurtje (of meer) in de schaduw. Wil jij ook meer schaduwplekken creëren in je tuin of op je balkon? Wij geven een aantal handige tips.

Natuurlijke schaduwplekken

Een tuin vol groen ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt ook voor natuurlijke schaduwplekken in de tuin. Een hoge boom filtert bijvoorbeeld het zonlicht, en met een terras onder de boom kun je er af en toe een beetje afkoelen in de schaduw. Houd er wel rekening mee dat je niet de hele tuin vol bouwt met hoge bomen en struiken. Dat zorgt er niet alleen voor dat je helemaal geen zon meer hebt, maar het ziet er ook snel rommelig uit.

Boom parasol in mijn tuin

Parasol

Met een parasol heb je de plek van de schaduw zelf in de hand. Ga bijvoorbeeld voor een wat kleinere parasol in een voet die je gemakkelijk kunt verplaatsen. Let wel op de kwaliteit van de parasol, want een goedkopere variant zal een zware windvlaag minder snel overleven dan een parasol van goede kwaliteit. Wil je dat de tuin met parasol er stijlvol uitziet? Dan kun je ook een luxe zweefparasol kopen.

zweefparasol
Afbeelding van Albrecht Fietz
Zweefparasol tuinmeubelshop.nl

Zonwering

Heb je een veranda in de tuin? Of een terras dicht tegen het huis aan? Ook daar kan het goed warm worden in de zomer. Kies voor een zonwering voor over de veranda, of ga voor een zonnescherm die wordt bevestigd aan het huis. Zonwering heb je in verschillende soorten en maten, waardoor er altijd wel iets tussen zit wat perfect past bij jouw tuin of balkon.

Schaduwdoek

Heb je een wat kleinere tuin of balkon? Dan kun je in plaats van zonwering kiezen voor een mooie, stevige schaduwdoek. Daarmee creëer je niet alleen een schaduwplek, maar ook een plek waar je geen last hebt van de UV-straling. Een schaduwdoek kan eenvoudig worden bevestigd aan een muur of paal en neemt veel minder ruimte in beslag dan zonwering of een parasol met voet.

Wij gebuiken thuis ook een terrasdoek. Op echte hele warme dagen scheelt dit toch een stuk! En het staat ook nog gezellig!

Schaduwdoek op ons dakterras

Carport

Misschien wil je niet alleen jezelf, maar ook de auto beschermen tegen de zon. Dan kun je ervoor kiezen om een carport te plaatsen. Zo bescherm je je auto in de hete zomer niet alleen tegen de zon, maar in de wat koudere maanden ook tegen hagel en sneeuw. Dat scheelt weer een wasbeurt!
Maar dit is natuurlijk alleen maar mogelijk als je de ruimte hebt naast je huis!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *