Stijltips voor je slaapkamer

De slaapkamer wordt nog wel eens vergeten als het gaat om interieur styling. Heel veel mensen zien hun slaapkamer als een puur functionele plek om te slapen. En waarom zou dit gezellig moeten zijn? je hebt toch de ogen dicht!

Ik vind het wel belangrijk dat mijn slaapkamer een plek is waar aandacht besteed is aan de styling. Voor mij is een slaapkamer meer dan alleen een plek om te slapen. Ik mag er ook graag gewoon even liggen als ik toe ben aan een beetje ontspanning. Ook vind ik het heerlijk om er s’avonds lekker te rommelen, te lezen, of tv te kijken. Het is voor mij een verlengstuk van mijn woonkamer.

Zacht en natuurlijk

Onlangs is onze kamer getransformeerd van kleurig naar natuurlijk. Een basis waar ik nog steeds lekker op doorborduur.

Puur en natuur.

Slaapkamers die mijn inspireren zijn bijvoorbeeld de bedden en Dekbedden van Yumeko.nl

bron: Dekbedden van Yumeko.nl

Als je een wit of licht pastel beddengoed combineert met natuurlijke materialen zoals wol, en rotan/sisal krijg je een heel lekker ontspannen natuurlijk sfeertje. En dat is precies het warme sfeertje waar ik blij van wordt.

Ook het gebruik van planten in de slaapkamer geeft behalve zuurstof, ook veel rust.

bron: Yumeko.nl

De planten gecombineerd met het hout van de vloer, en het bed geeft een ultieme natuurlijke sfeer. En de mooie grofgebreide plaid van merinowol, maakt het plaatje helemaal af.

Mijn slaapkamer

Zo mooi groot als de grote slaapkamer op de foto is onze slaapkamer helaas niet. Ik zal het moeten doen met een kleinere kamer. Dit neemt niet weg dat je toch de natuurlijke sfeer kunt toepassen.

stijltips

Een witte sprei in combinatie met een witte vloer en witte muren geeft al mooie basis om de kamer een natuurlijke touch te kunnen geven. Het gebruik van de bamboe rolgordijnen (Otto.nl) geven het gevoel alsof je in een tropisch land op vakantie bent.

En dan kan de dedeken met toekan ook niet ontbreken! (-:

Stylen met licht hout

In de kringloopwinkel vond ik een tijdje terug toen ik net begon met de slaapkamer transformatie, een houten spiegel. Een oudje van IKEA, maar ik nam het mee. Het werd mijn styling uitgaanspunt voor de kamer. Omdat de kamer een witte basis heeft komt zo’n licht houten spiegel heel fris uit de verf. Bij een hout kleurige vloer zou dit al lang niet zo fris meer staan. (In dat geval zou ik een witte spiegel adviseren.)

stijltips

De grote spiegel werd mijn inspiratie voor de overige styling. Zo kocht ik ook een lijst in dezelfde kleur voor de paardebloem poster. Doordat je een kleur of een materiaal consequent doorzet creëer je eenheid en dus ook rust in een ruimte.

 

Kringloopgeluk

Vandaag vond ik in de kringloopwinkel een heel mooi houten wandplakje voor maar €1,75 ! Accessoires hoeven niet duur te zijn.

stijltips

Ik ben niet heel erg van foto’s in de woonkamer, maar juist op de slaapkamer wat voor mij een knusse vertrouwde plek is zie ik graag foto’s van mijn gezin.

Ook vond ik een grote mand in kringloopwinkel voor €1,00. Eigenlijk vind je dit soort manden heel geregeld in de kringloopwinkel. Je kan ze prima gebruiken als bloempot, maar ik heb er in mijn geval sokken bolletjes in. En ook de oude wijnfles vond ik in de kringloopwinkel. Soms zet ik er een tak in, of een monstera blad.

Ik ben blij met de kamer zoals het nu is, een plek waar ik heerlijk tot rust kom!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *