Industrieel wonen en werken

Dat industrieel wonen nog steeds populair is zie je terug in de huidige interieur trend. Stoere materialen, veel metaal (denk aan de zwart stalen kasten en deuren) en stoelen soms zo uit de school geplukt en aan de eetkamer tafel gezet.

Ik vind deze trend al jaren heel leuk, mede omdat het een hele laagdrempelige trend is. Industrieel wonen is namelijk ook haalbaar als je een niet al te groot woonbudget hebt. Als je kiest voor echt oud interieur “uit de industrie” kun je namelijk ook je slag slaan in de kringloopwinkel. Hoe vaak ik wel niet een oud bureau heb gescoord, of een set schoolstoelen voor een prikkie.

Gispen bureau stoel + bureau van de kringloopwinkel 2012

 

industrieel

Schoolstoelen 2018

Om te voorkomen dat je interieur een “oude meuk” uitstraling krijgt zorg ik er wel altijd voor dat ik het oude combineer met nieuw. Dus oude stoelen, nieuwe eettafel, of nieuw bureau met oude bureaustoel.

Hier op deze foto zie je mijn oude werkplek. Hier had ik een nieuwe bureau set (HEMA) gecombineerd met een oude ladekast en lamp.

De lamp vond ik in de kringloopwinkel, en het lakenblok op marktplaats. Een echte mix van oud en nieuw.

industrieel

Inmiddels is dit mijn werkplek, maar ook hier zie je weer een mix van nieuw en industrieel. De ladekast was een oude blauwe kantoor kast die ik wit heb geverfd. Het bureau is nieuw (ikea schagen +keukenblad) en de stoelen komen wederom weer uit de kringloopwinkel.

Online tweedehands shoppen

Onlangs was ik op zoek naar tweedehands ladeblokken voor onder het bureau van mijn man. Hij heeft het zelfde bureau als ik, en zoals je ziet op de foto kan er makkelijk een ladeblok onder staan.

Ik kwam online terecht op een website ‘Albeka” een website kantoor en bedrijfsinrichting met een groot assortiment tweedehands!

Blij verrast, want je verwacht tweedehands toch meer in de kringloopwinkel en niet snel in een normale zakelijke webshop. Ik vind het in ieder geval een goede zaak dat er nu ook bedrijfs inventaris tweedehands wordt aangeboden. We moeten er toch een beetje naartoe met zijn allen om steeds meer her te gebruiken.

Mijn online favorieten op een rij

De webshop is bedoelt voor winkel en kantoor inrichting. Maar ik vind het dan juist leuk om te kijken of ik er zelf ook wat tussen kan vinden voor een klein prijsje!

Ik heb even een paar leuke items voor jullie op een rijtje gezet!

wordt “werk stoel” genoemd op de site, maar staat hartstikke leuk bij een bureau!

Door de witte poten is dit kantoor bureau helemaal niet saai, en kan het ook prima in huis staan!

Zo’n kantine stoel is leuk om te mixen aan de eettafel !

Tafel uit winkelinventaris, maar past natuurlijk prima in een interieur!

trolley uit de horeca, staat ook super leuk in de woonkamer vol met planten!

Deze lockerkast is voor kantoor (is wel nieuw) maar zie ik wel staan op een stoere jongens kamer

Ladeblok op wielen onder een bureau zie je het ook niet terug, en is zo’n grijze kleur perfect

Onder de noemer “kantine stoel” maar deze stoelen “charles en eames” zijn natuurlijk ook super leuk aan de eettafel!

Voor alle tweedehands meubels zie de website van Albeka

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

2 Comments

Denise

Wat een leuk idee die blauwe kantinestoelen! En die set van de Hema met dat blauw blijft ook fantastisch! Liefde voor de Hema! X Denise

redactie

Thanks!! de set was een jaar of 4/5 nog te koop bij HEMA, helemaal RETRO ! leuk dat je het blog gelezen hebt! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *