Fatboy geschiedenis

Ik kende Fatboy van de grote moderne zitzakken. Vanaf 1998 doken ze overal op. Ontworpen door Finse designer Jukka Setälä.

In 2003 zag de Nederlander Alex Bergmanwel wel wat in dit merk, en het kwam in Nederlandse handen.

Leuk, want sindsdien is er in die 15 jaar veel gebeurd. Fatboy is steeds meer gaan uitbreiden, en inmiddels is er ook een outdoor collectie.

Vesta

Ik zag de fatboy tuincollectie voor het eerst in Vesta. Hangmatten, buitenzitzakken, en veel lampjes. Kenmerkend door modern ontwerp, kunststof, en degelijke kwaliteit. Je wilt natuurlijk ook dat je nieuwe tuinaanwinsten een regenbui of heftige zonnige dag overleven. En omdat mijn eigen tuin een paar weken geleden compleet gerenoveerd is, leek het mij leuk om eens een paar lampen, en een zitzak voor in de tuin uit te proberen.

Lamzac

Met een Lamzac ben je niet langer gebonden aan één plek. Deze grot zitzak kun je door het opgevouwen kleine formaat overal mee naartoe nemen. Binnen enkele seconden is de ligzak met lucht te vullen. Door hem simpel een hap lucht te geven door er even mee in de lucht te waaien. Geen luchtpomp nodig!

Bolleke

Mijn oog viel ook op een mooie witte bol. Deze lamp van kunststof heeft een speelse rubberen lus en is zowel binnen als buiten op te hangen. Lekker makkelijk verplaatsbaar, en leuk om bijvoorbeeld in een boom te hangen.

Cappy-on

En voor op de tafel nam ik een Cappy-on mee. Deze kunststoffen lantaarn is ook weer oplaadbaar en geschikt voor buiten. Een leuk detail van deze lamp is dat je er een kapje op kan doen (zie naam!) met een printje. Ik hou zelf meer van basic, dus koos de witte variant zonder kap.

Mijn tuin heeft door Fatboy net even de kers op de taart gekregen!

Wil je de hele collectie bewonderen? Bij Vesta is een complete Fatboy tuinhoek ingericht . Daar vind je ook de bovenstaande Lamzac. Of bekijk ze online

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *