Raak

Door de prijsstijging van de kringloopwinkels heb ik er inmiddels een haat liefde verhouding mee gekregen. Ik probeer er desondanks toch bijna elke dag eventjes te kijken, maar als je dan heel vaak tegen een te hoge prijs aanloopt wordt je er wel een beetje flauw van. Maar geduld is een schone zaak, en soms is het raak!

Jaren 70 design lampen

Afgelopen week lagen ze daar ineens op de lampen afdeling. 2 prachtige grote glazen plafonnières. Ik herkende ze meteen als vintage Raak design lampen. Ik durfde bijna niet te kijken naar de prijs, want dat kon toch geen koopje zijn? Maar wat bleek, dat was het dus wel! Samen voor nog geen €20. En als jeje bedenkt dat deze jaren 60-70 design lampen al snel richting de €200 per stuk kunnen oplopen snap je wel dat ik ze niet kon laten liggen.

Houden of verkopen ?

Ik was nog wel even in dubio met mijn handels geest, verkopen met winst? of zelf van genieten? En aangezien ik toch ook een groot interieur liefhebber ben, ging ik toch overstag voor optie 2.

Het is toch wel erg gaaf om een echte mooie designlamp te hebben hangen. En we waren toch bezig met de badkamer verbouwing , en op zoek naar een mooie lamp, dus een perfecte timing. De badkamer is vrij modern met een nieuwe inrichting. En juist op zo’n plek is het leuk om een lamp te hangen met een beetje historie. Dit geeft net een beetje meer sfeer. We wonen in een oud huis, en dan is stylen in de sfeer van het huis is wel zo mooi. Dus de doorzichtige lamp met spetterglas – ook wel de lava glass pendant lights HL1207 van Raak genoemd – kwam vandaag in onze nieuwe badkamer.

raak

Met mooi spetter effect in de lamp

raak

Binnenkort meer foto’s van onze nieuwe badkamer !

Druppel

De druppelvormige lamp ook wel bekend als model Chaparra heeft een mooi plekje gekregen in onze woonkamer. Ik vind het altijd mooi om als centrale lamp in een niet hele grote woonkamer met redelijk laag plafond een plafonnière te hangen. Een hanglamp breekt een ruimte, en dit oogt kleiner.

Bij een plafonnière hou je deze ruimte lekker leeg

En met zacht lampje erin heb je een fijne sfeerlamp.

Een echt kringloopschat!

Fijne dag!

 

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

2 Comments

Dana

Wat een ‘gouwe’ vondsten zeg!!
Ik vind de groene absoluut de leukste maar idd, als je weet dat t designer lampen zijn en normaliter heel duur… dan had ik de doorzichtige ook mee genomen ja 😉

Benieuwd naar jullie nieuwe badkamer.
Die van ons moet ook hooooog nodig totaal aangepakt worden. Maar ja, erg kleine ruimte (toilet erbij in en enige toilet in ons oide huisje) en daardoor weinig inspiratie.

Liefs,
Dana

redactie

Leuk dat je keek!! Ik hoop snel met het badkamer blog te komen! de 19e komt de vloer erin, en dan is ie echt af! wordt vervolgd…. (-; X Annemarie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *